Dues noves exposicions a Globalizat-e

Destacades

A la sala polivalent de la biblioteca Manuel de Pedrolo podem admirar, fins al 31 de gener, les obres de la nostra companya Vicky Planas.

Mentre que a la sala polivalent de la biblioteca Josep Pla podreu contemplar, fins al 31 de Gener, les fotos de Lambert Gràcia, també company nostre.

Nou èxit de la Secció fotogràfica del GES

Destacades

Al congrés de la Confederació Espanyola de Fotografia que aquest any s’ha dut a terme a Astúries, ha estat premiada la Secció Fotogràfica del GES amb el diploma que acredita la 4a posició aconseguida com a grup, a la lliga 2017-2018.

A més el nostre company Andreu Noguero ha estat també premiat com 1r classificat en la lliga CEF 2017-2018, premi compartit al seu torn amb Manu Barreiro del Pais Basc.

Andreu Noguero ha estat alhora classificat també amb el primer lloc del Tema Reportatge.

Agraïm la seva participació i felicitem efusivament a tots els participants i de forma especial al guanyador dels dos primers premis i els desitgem ànim per superar-se en l’actual lliga.

 

 

Festival de Globus d’Igualada, juliol 2018

Destacades

El dissabte, 14 de juliol ens va vam anar al Festival de Globus d’Igualada. No vam deixar un globus sense fotografiar.
Després ens vam anar a Odena per gaudir de la típica botifarrada. No vam deixar una botifarra sense menjar. Ens vam menjar fins els tovallons i els vam amenaçar amb tornar l’any que ve.
A les fotos podem veure els participants i els globus. Les botifarres no hi cabien a les fotos, cal reconèixer que eren grans.
En fi, que ho vam passar bé, així que el proper any tornarem a fer la botifarrada i si ens sobra temps farem alguna foto als globus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotomaig 2018. Concurs fotogràfic infantil Casino Prado

Destacades

El concurs d’enguany ha tingut una entusiasta participació que ha donat com a resultat tres excel·lents fotos guanyadores.

En la primera fotografia, veiem un home gran amb el seu bastó, tot sol enmig de la plaça, anclat a la cadira i al seu passat  ja viscut, flanquejat per dues pesades columnes que realcen encara més la sensació d’estar clavat al terra, preocupat pel que passa al món per intentar saber que li ofereix el futur que per a ell ja és minso. Al seu costat, en contrast, els coloms joves, lleugers i revoltosos alcen el vol, per descobrir el món, preocupats només pel present del que van a menjar avui.

La segona fotografia ens ofereix un original joc de perspectiva en el qual podem apreciar tres plans diferents que es superposen de forma que donen dinamisme i una sensació de tridimensionalitat a la foto. El primer pla és l’anunci que hi ha a la superfície del vidre de l’aparador, el segon és el fons de l’aparador i, finalment, el reflex de les palmeres ens porta més lluny i alhora ens mostra allò que està a l’esquena de l’espectador

La tercera fotografia té la dificultat afegida de captar la imatge d’un esquirol menjant tranquil·lament a la branca. La composició s’ajusta perfectament a la regla dels terços. Ha situat l’esquirol en un dels punts clau. Les branques principals porten la mirada cap a l’esquirol. El tronc del pi, de to fosc, ocupant l’últim terç de la foto, fa que la nostra mirada es freni i es detingui en la contemplació de l’esquirol.

Agraïm la participació a tots els concursants i felicitem efusivament als tres guanyadors.

fotos-guanyadores-infantil-prado-2018acta-prado-2018