12a EDICIÓ DELS PREMIS 50 mm DE FOTOGRAFIA

Destacades

Aquest diumenge 29 de setembre,  s’han celebrat a l’Auditori de Vilanova la 12a. edició dels Premis 50 mm.  amb el repartiment de premis i guardons de la Federació Catalana de Fotografia, de la Confederación Española de Fotografia i de la FIAP. Per la Secció Fotogràfica del GES han rebut distincions, Isabel Sarrió, Norbe Muniategui, José Ruiz Dugo, Andreu Noguero, Jordi Piqué, Luis Aracil, José Pérez i J.Miquel Moneny.

Finalment s’ha desvetllat al guanyador al Premi Catalunya 2018, on hi optaven entre els deu finalistes, Andreu Noguero (finalment segon)  i Jordi Piqué. El guanyador ha estat el vilafranquí Jordi Ventura.

Ha estat una gala amenitzada amb la musica  del grup Copa Lotus  i amb la presència de l’alcaldessa de Vilanova, així com de presidents i representants de les diferents federacions i entitats.

10a EDICIÓ PREMIS LLIGA CATALANA DE FOTOGRAFIA

Destacades

La Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans va recollir el premi com a 6è classificat de la Lliga Catalana 2018/19, en un acta celebrat a l’Auditori de Vilanova aquest divendres. Un bon gruix de fotògrafs de la nostra entitat, uniformats de blau, van pujar a recollir aquest guardó, resultat d’una excel·lent actuació en aquesta competició.

Propera exposició fotogràfica de Lambert Gràcia

Destacades

Aquest divendres 27 de setembre s’inaugurarà al Mercat de Sitges l’exposició fotogràfica Festa Major de Lambert Gràcia, “Gari”.

La mostra és una selecció de fotografies dels últims tres anys en què l’autor busca fer arribar moments poc comuns de la Festa Major: “el que vull és mostrar moments de la Festa que poques vegades les persones poden veure de prop, un punt de vista de la Festa major de Sitges que moltes vegades és desconegut”.

L’Associació de Paradistes del Mercat de Sitges convida a totes les persones que vulguin assistir a celebrar la inauguració a les 19 h amb un piscolabis junt amb Lambert Gràcia, a la parada 13 del Mercat de Sitges.

L’exposició Festa Major està organitzada per l’Associació de Paradistes del Mercat de Sitges, amb la col·laboració de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges.

Sessió fotogràfica al circuit de l’Autódromo de Terramar (Sant Pere de Ribes-Sitges)

Destacades

 

 

 

 

 

 

 

 

Sessió fotogràfica al circuit de l’Autódromo de Terramar (Sant Pere de Ribes-Sitges)

Dissabte dia 13 de juliol es va realitzar l’activitat que tants estàvem esperant amb molta il·lusió, una sessió fotogràfica interessantíssima en l’Autódromo de Terramar, complexa de preparar per la quantitat de gestions que s’han hagut de fer però molt gratificant pels resultats obtinguts.

Tant fotògrafs com a models vam passar cinc hores de dissabte que seran un bon record de moments inoblidables.

El sol ens va acompanyar però no ens va castigar tant com pensàvem, una lleu brisa que corria pel circuit ens va fer més suportable la nostra afició. Assortits de begudes fresques que es van anar repartint entre els quatre “sets” fotogràfics que es van preparar en el recorregut de l’Autódromo.

L’èxit d’aquest projecte es deu a totes aquelles persones, institucions i empreses que hi han participat desinteressadament i que ens han aportat els mitjans per fer-ho.

Des de la Secció Fotogràfica del Grup d´Estudis Sitgetans volem donar les gracies a:

* Sr. Matthieu Liard -Autódromo Terramar
* Sr. Jaume Vila en la cessió del magnific cotxe d’època
* Sr. Joan Merlos per la cessió de tres increïbles motos
* Sra. Nuria Carbonell – Foment de turisme de Sitges
* Models: Marta Jacas,Berta Llopis,Georgina Martí,Silvia Peñas,Xavier Garcia, Pepe Caldelas

*Maquilladora:  Suamy Ballarte
* L’empresa Menkes per la cessió de tot el magnífic vestuari.

 

 

 

 

Adjunto el link per si a algú li interessa llogar o contractar els diferents serveis que molt professionalment poden oferir.

www.menkes.es

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dues noves exposicions a Globalizat-e

Destacades

A la sala polivalent de la biblioteca Manuel de Pedrolo podem admirar, fins al 31 de gener, les obres de la nostra companya Vicky Planas.

Mentre que a la sala polivalent de la biblioteca Josep Pla podreu contemplar, fins al 31 de Gener, les fotos de Lambert Gràcia, també company nostre.

Nou èxit de la Secció fotogràfica del GES

Destacades

Al congrés de la Confederació Espanyola de Fotografia que aquest any s’ha dut a terme a Astúries, ha estat premiada la Secció Fotogràfica del GES amb el diploma que acredita la 4a posició aconseguida com a grup, a la lliga 2017-2018.

A més el nostre company Andreu Noguero ha estat també premiat com 1r classificat en la lliga CEF 2017-2018, premi compartit al seu torn amb Manu Barreiro del Pais Basc.

Andreu Noguero ha estat alhora classificat també amb el primer lloc del Tema Reportatge.

Agraïm la seva participació i felicitem efusivament a tots els participants i de forma especial al guanyador dels dos primers premis i els desitgem ànim per superar-se en l’actual lliga.

 

 

Festival de Globus d’Igualada, juliol 2018

Destacades

El dissabte, 14 de juliol ens va vam anar al Festival de Globus d’Igualada. No vam deixar un globus sense fotografiar.
Després ens vam anar a Odena per gaudir de la típica botifarrada. No vam deixar una botifarra sense menjar. Ens vam menjar fins els tovallons i els vam amenaçar amb tornar l’any que ve.
A les fotos podem veure els participants i els globus. Les botifarres no hi cabien a les fotos, cal reconèixer que eren grans.
En fi, que ho vam passar bé, així que el proper any tornarem a fer la botifarrada i si ens sobra temps farem alguna foto als globus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotomaig 2018. Concurs fotogràfic infantil Casino Prado

Destacades

El concurs d’enguany ha tingut una entusiasta participació que ha donat com a resultat tres excel·lents fotos guanyadores.

En la primera fotografia, veiem un home gran amb el seu bastó, tot sol enmig de la plaça, anclat a la cadira i al seu passat  ja viscut, flanquejat per dues pesades columnes que realcen encara més la sensació d’estar clavat al terra, preocupat pel que passa al món per intentar saber que li ofereix el futur que per a ell ja és minso. Al seu costat, en contrast, els coloms joves, lleugers i revoltosos alcen el vol, per descobrir el món, preocupats només pel present del que van a menjar avui.

La segona fotografia ens ofereix un original joc de perspectiva en el qual podem apreciar tres plans diferents que es superposen de forma que donen dinamisme i una sensació de tridimensionalitat a la foto. El primer pla és l’anunci que hi ha a la superfície del vidre de l’aparador, el segon és el fons de l’aparador i, finalment, el reflex de les palmeres ens porta més lluny i alhora ens mostra allò que està a l’esquena de l’espectador

La tercera fotografia té la dificultat afegida de captar la imatge d’un esquirol menjant tranquil·lament a la branca. La composició s’ajusta perfectament a la regla dels terços. Ha situat l’esquirol en un dels punts clau. Les branques principals porten la mirada cap a l’esquirol. El tronc del pi, de to fosc, ocupant l’últim terç de la foto, fa que la nostra mirada es freni i es detingui en la contemplació de l’esquirol.

Agraïm la participació a tots els concursants i felicitem efusivament als tres guanyadors.

fotos-guanyadores-infantil-prado-2018acta-prado-2018