Veredicte del XIII Ral.li Fotogràfic Sitges 2024

Destacades

Felicitacions a tots els guanyadors, finalistes i participants. Va ser tot un plaer comptar amb la vostra assistència.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xll Ral.li Fotogràfic Sitges 2023

Destacades

Diumenge passat, dia 12 de març, va tenir lloc el XII Ral·li Fotogràfic Sitges 2023. Aquest any s’ha aconseguit un èxit amb la participació de 88 fotògrafs provinents de diferents punts de Catalunya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

XII CONCURS DEL CARTELL FOTOMAIG 2023

Destacades

Aquestes han estat les fotos participants al concurs del cartell per a la propera edició de Fotomaig…

El guanyador d’aquest any ha estat Andreu Noguero amb aquesta esplèndida fotografia..I aquesta és l’Acta del Jurat…
Felicitem efusivament el guanyador i agraïm a tots la seva participació.

Curs de fotografia infantil i juvenil

Destacades

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest podria ser l‟índex del curs que ja adaptarem segons assimilació de la temàtica, les necessitats reals i el perfil dels alumnes. Intentarém fer-ho didactic i divertit amb practiques i imatges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultats 12 Lliga FCF 2020-21

Destacades

Un cop finalitzada la lliga de la Federació Catalana de Fotografia (FCF) el nostre resultat no està gens malament, hem quedat en sisena posició ( de 60 entitats )Estem entre els 10 primers tenim diploma.

Felicitats!!!  a tots els que heu participat i animar-vos a aconseguir millors reptes per a la propera edició que comença a l’octubre .

Quants mes siguem mes possibilitats tenim.

 

[Mensaje recortado]  Ver todo el mensaje

Exposició fotogràfica: “Confinament a Sitges”

Destacades

La crònica gràfica de la pandèmia de la Covid-19 es mostra en el projecte expositiu ‘Confinament a Sitges’

La fotògrafa sitgetana Clàudia Sauret repassa en una sèrie de 10 fotografies el confinament que va viure i captar en format d’exposició amb el títol ‘Des del balcó’. Membres de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans exhibeixen 19 fotografies per ensenyar les seves instantànies sobre ‘Conviure amb la Covid-19’. Les dues mostres es poden veure a l’Espai Cultural Pere Stämpfli fins al 25 d’abril.

El projecte expositiu ‘Confinament a Sitges’ obre les portes aquest dijous a l’Espai Cultural Pere Stämpfli amb una doble proposta per exhibir imatges que dialoguen un any després de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. L’exposició ‘Des del balcó de la fotògrafa sitgetana Clàudia Sauret Verdejo i la mostra col·lectiva ‘Conviure amb la Covid-19’ de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans (GES) posen de manifest fins al 25 d’abril com el coronavirus ha transformat la vida dels éssers humans i el seu entorn.

La sèrie de la fotògrafa Clàudia Sauret Verdejo i les imatges de la Secció Fotogràfica del GES són dues mostres que la regidoria de Cultura ha organitzat i ha aplegat sota el nom ‘Confinament a Sitges’ en el marc de la programació cultural de La Pregonera. Aquesta proposta recull el relat de la pandèmia i el testimoni d’una experiència personal i també col·lectiva que ha canviat la societat. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, assegura que “un any després de quedar-nos sense primavera i viure una experiència dramàtica, aquest any la recordarem des de la perspectiva dels fotògrafs sitgetans amb una exposició que ens farà rememorar situacions i moments viscuts”.

Les imatges de la fotògrafa Clàudia Sauret Verdejo documenten i ressegueixen la pandèmia entre finals de març i principis de maig del 2020. La jove sitgetana afirma que “amb aquesta sèrie fotogràfica comparteixo tal com jo vaig viure i veure el confinament de l’any passat. Per a mi, les imatges mostren el que va a passar ser una nova quotidianitat ”.

El president de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans (GES), Andreu  Noguero, afirma que “participar en aquest projecte expositiu és molt gratificant perquè és una oportunitat per mostrar la nostra fotografia i compartir espai amb una col·lega de Sitges i que també exposa el seu art. Ens agrada col·laborar i fer pinya”.

Enllaç o Link de la noticia:

https://www.sitges.cat/serveis/cultura/actualitat/noticies/la-cronica-grafica-de-la-pandemia-de-la-covid-19-es-mostra-en-el-projecte-expositiu-2018confinament-a-sitges2019

Condol

Destacades

La Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans expressa el condol més sentit per la mort de l’ Antoni Corella Miracle, cofundador de la nostra entitat i gran referent de la fotografia a la nostre vila.

Acompanyem la família, els amics i els companys de la Secció Fotogràfica del GES en aquests moments de tristesa i dolor.

Descansi en pau.

Anul·lació Ral·li Fotogràfic Sitges 2021/11

Destacades

La secció Fotogràfica de Grup d’Estudis Sitgetans Informa:

A causa del manteniment de les restriccions actuals pel que fa a mobilitat territorial i reunions presencials lamentem, però amb plena consciència i responsabilitat l’anul·lació del nostre Ral·li Fotogràfic reconegut per la FCF amb el núm 2021/11.

Sentim les molèsties i esperem veure-us a la propera edició.

 Una forta abraçada per a tots.

 SFGES

XI Lliga Catalana de Fotografia

Destacades

En la passada edició Lliga Catalana de Fotografia, la SFGES ha aconseguit una esplèndida 9a posició entre les 54 entitats participants..
A primera vista podria semblar un baix resultat, el que faria pensar que estem anant enrere, atès que en altres ocasions hem arribat fins a un 4t lloc en la classificació.
Però no és així. En realitat el que han fet els nostres participants és aprofitar aquesta etapa de confinament per posar a punt les càmeres, netejar els objectius, greixar els disparadors i retrocedir una mica per prendre impuls i fer el gran salt en la pròxima Lliga.
Felicitem efusivament a tots ells i els desitgem “que la força els acompanyi” en la propera edició.

juny2020_fotonocturna

Destacades

Per veure les fotos cliqueu aquí

Des de fa un temps, Flickr inclou anuncis durant la visualització de les fotos. Quan aparegui un anunci cliqueu com si es tractés d’una foto per passar a la foto següent, sinó l’anunci romandrà en pantalla.

Te regalo mi foto

Destacades

Durant aquests dies de confinament el grup de WSP “Fotógrafos Viajeros” ha mantingut una activitat incansable per mantenir l’ànim i la cohesió entre tots els companys que formem el GES i que durant aquests dies, més que amics, s’ha convertit en una gran família.

D’especial manera, el repte d’intentar fer una foto diària malgrat els límits del confinament, els innumerables comentaris d’ànim enviats al ‘WSP, l’humor, el grau d’activitat i entusiasme mostrat durant tot aquest temps ha arribat fins a tal punt en què alguns ens hem sentit fins i tot desbordats.

Per si això fos poc, l’Antonio Pérez ha realitzat una sèrie de vídeos en forma de presentació sobre la foto diària i un altre addicional en què els fotògrafs fan el gest de regalar les seves fotos.

Per poder descarregar i visualitzar aquest últim, cliqueu aquí

 

1r. Concurs de Fotografia “SITGES I L’ESPORT”

Destacades

Aquest concurs continua vigent i podeu enviar les fotografies del tema A (futbol) i del tema C (esport nàutic sense motor).
Queda exclòs el tema B, (actes de la Minicup, que ha quedat suspesa degut als moments que estem passant).
Moltes gràcies per la vostra comprensió.
Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans.

Fotomaig 2020

Destacades

Des de la Secció fotogràfica del Grup d´Estudis Sitgetans us informem que a causa dels esdeveniments de Coronavirus Covid-19 ens veiem en la necessitat d’anul·lar el Fotomaig 2020 i totes les activitats que tenien vinculades.

Aquesta edició queda ajornada fins a l’any que ve 2021 amb el mateix programa que teníem previst per a aquest.

Com a conseqüència queda anul·lat els concursos Viatges de Retiro i Infantil de Prado.

No queda anul·lat el primer concurs reconegut per la FCF amb el núm. 2020/35

1r concurs Sitges i l´esport . Entregues segons bases , realitzarem el veredicte digitalment.

Prego perdoneu les molèsties que aquesta decisió ha pogut causar, però, creiem que a hores d’ara és el mes coherent.

Una forta abraçada a tots .

Secció Fotogràfica del Grup d´Estudis Sitgetans

Sortida a Aitona

Destacades

El 7 de març un nombrós grup ens vam anar a dinar a Aitona. De passada i ja que estàvem allà, ens vam entretenir fent algunes fotos de la floració dels arbres. Passarem el matí i la tarda. Alguns ens vam quedar fins que es se’n va anar el Sol, va sortir la Lluna i quan es va fer de nit i van apagar els llums vam pensar que potser era hora de tornar cap a casa.
Total, que ho vam passar bé. Vam dinar i a més varem fer fotos i caliu d’amics.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CARLES MONTSERRAT i MILÀ REP EL PREMI JOSEP Ma. JORNET DE FOTOGRAFIA

Destacades

El Grup d’Estudis Sitgetans i la Secció Fotogràfica del GES, han concedit el X premi Josep Mª Jornet 2019 al sr. Carles Montserrat i Milà, dins la Nit dels Premis Sitges.

En el seu cas es valora la dedicació a la fotografia, com a membre de les entitats Sitges Foto Film i la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, en aquesta última, també com a membre de la junta directiva desenvolupant durant tots aquests anys el càrrec de tresorer.

Sempre ha estat un soci compromès, actiu i emprenedor dins aquestes entitats fotogràfiques, organitzant exposicions, activitats, concursos fotogràfics, etc.. La seva obra fotogràfica ha obtingut sempre el reconeixement dels companys, en una dilatada trajectòria.

Propera exposició de Mª Victoria Planas

Destacades

“Entre arrossars”,  propera Exposició de Fotografiesde Mª Victoria Planas Salvador, que inaugurarem el proper dijous dia 9 de gener a les 20 hores a la  Sala d’Exposicions “Joan Vila i Plana” de la Agrupació Fotogràfica Sant Adrià de Besòs.

Temes per les Fotos Comentades any 2020

Destacades

                                                       ” FOTOCOMENTADA” ANY 2020
MES DATA TEMA Observacions
GENER 30-ene Rius,llacs,cascades .
FEBRER 27-feb Reflexes
MARÇ 26-mar Foto denúncia
ABRIL 23-abr Edificis en ruines última setmana d´abril muntatge sales Fotomaig
MAIG 28-may Escenes en pluja
JUNY 25-jun Foto nocturna ( no flash )
JULIOL 30-jul “Street” foto de carrer
AGOST 27-ago Esport
SETEMBRE 24-sep El mon del vi Vinyes , bodeges ,……
OCTUBRE 29-oct Expresió de un sentiment Humor , alegria , pena …… Etc.
NOVEMBRE 26-nov Concurs cartell Fotomaig 2021
DESEMBRE 17-dic Nadala i felicitació

 

X Concurs del Cartell “Fotomaig 2020”

Destacades

BASES

La present convocatòria té per objectiu regular un concurs per a la creació del cartell de la propera edició del Fotomaig 2020.

Tema : Promoció de la fotografia a Sitges ( es tindrà en compte l’originalitat
,impacte visual , presentació etc.)

Participants : Tots els socis del GES

Premi : Un únic premi de : 100 euros , diploma i la satisfacció de veure-ho
publicat en tríptics i cartells.

Tècnica : s’admetrà qualsevol mena de tècnica ; com a text només portarà el
nom de Sitges.

Format : Sentit vertical: resolució 300 ppp i format 3200px X 1900px
(27cm x 16 cm ) en jpg

Quantitat : Es poden presentar 1 obres per autor

Presentació : Les obres hauran de ser inèdites ,el fitxer deurà ser el lema o
“pseudonim” ( exemple Phomaig.jpg )
Amb arxiu adjunt format Word les dades personals .( Lema,
Nom,adreça,telefon….)
A:andreu.noguero@eurocir.com

Termini :S’hauran de lliurar
abans del 22/11/2019

Fallo : Public el 28 de Novembre 2019 a les 19 h al GES i el jurat estarà format
per fotògrafs de la secció fotogràfica del GES.

Lliurament del premi : En l’ inauguració del Fotomaig 2020

12a EDICIÓ DELS PREMIS 50 mm DE FOTOGRAFIA

Destacades

Aquest diumenge 29 de setembre,  s’han celebrat a l’Auditori de Vilanova la 12a. edició dels Premis 50 mm.  amb el repartiment de premis i guardons de la Federació Catalana de Fotografia, de la Confederación Española de Fotografia i de la FIAP. Per la Secció Fotogràfica del GES han rebut distincions, Isabel Sarrió, Norbe Muniategui, José Ruiz Dugo, Andreu Noguero, Jordi Piqué, Luis Aracil, José Pérez i J.Miquel Moneny.

Finalment s’ha desvetllat al guanyador al Premi Catalunya 2018, on hi optaven entre els deu finalistes, Andreu Noguero (finalment segon)  i Jordi Piqué. El guanyador ha estat el vilafranquí Jordi Ventura.

Ha estat una gala amenitzada amb la musica  del grup Copa Lotus  i amb la presència de l’alcaldessa de Vilanova, així com de presidents i representants de les diferents federacions i entitats.

10a EDICIÓ PREMIS LLIGA CATALANA DE FOTOGRAFIA

Destacades

La Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans va recollir el premi com a 6è classificat de la Lliga Catalana 2018/19, en un acta celebrat a l’Auditori de Vilanova aquest divendres. Un bon gruix de fotògrafs de la nostra entitat, uniformats de blau, van pujar a recollir aquest guardó, resultat d’una excel·lent actuació en aquesta competició.

Propera exposició fotogràfica de Lambert Gràcia

Destacades

Aquest divendres 27 de setembre s’inaugurarà al Mercat de Sitges l’exposició fotogràfica Festa Major de Lambert Gràcia, “Gari”.

La mostra és una selecció de fotografies dels últims tres anys en què l’autor busca fer arribar moments poc comuns de la Festa Major: “el que vull és mostrar moments de la Festa que poques vegades les persones poden veure de prop, un punt de vista de la Festa major de Sitges que moltes vegades és desconegut”.

L’Associació de Paradistes del Mercat de Sitges convida a totes les persones que vulguin assistir a celebrar la inauguració a les 19 h amb un piscolabis junt amb Lambert Gràcia, a la parada 13 del Mercat de Sitges.

L’exposició Festa Major està organitzada per l’Associació de Paradistes del Mercat de Sitges, amb la col·laboració de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges.

Sessió fotogràfica al circuit de l’Autódromo de Terramar (Sant Pere de Ribes-Sitges)

Destacades

 

 

 

 

 

 

 

 

Sessió fotogràfica al circuit de l’Autódromo de Terramar (Sant Pere de Ribes-Sitges)

Dissabte dia 13 de juliol es va realitzar l’activitat que tants estàvem esperant amb molta il·lusió, una sessió fotogràfica interessantíssima en l’Autódromo de Terramar, complexa de preparar per la quantitat de gestions que s’han hagut de fer però molt gratificant pels resultats obtinguts.

Tant fotògrafs com a models vam passar cinc hores de dissabte que seran un bon record de moments inoblidables.

El sol ens va acompanyar però no ens va castigar tant com pensàvem, una lleu brisa que corria pel circuit ens va fer més suportable la nostra afició. Assortits de begudes fresques que es van anar repartint entre els quatre “sets” fotogràfics que es van preparar en el recorregut de l’Autódromo.

L’èxit d’aquest projecte es deu a totes aquelles persones, institucions i empreses que hi han participat desinteressadament i que ens han aportat els mitjans per fer-ho.

Des de la Secció Fotogràfica del Grup d´Estudis Sitgetans volem donar les gracies a:

* Sr. Matthieu Liard -Autódromo Terramar
* Sr. Jaume Vila en la cessió del magnific cotxe d’època
* Sr. Joan Merlos per la cessió de tres increïbles motos
* Sra. Nuria Carbonell – Foment de turisme de Sitges
* Models: Marta Jacas,Berta Llopis,Georgina Martí,Silvia Peñas,Xavier Garcia, Pepe Caldelas

*Maquilladora:  Suamy Ballarte
* L’empresa Menkes per la cessió de tot el magnífic vestuari.

 

 

 

 

Adjunto el link per si a algú li interessa llogar o contractar els diferents serveis que molt professionalment poden oferir.

www.menkes.es

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dues noves exposicions a Globalizat-e

Destacades

A la sala polivalent de la biblioteca Manuel de Pedrolo podem admirar, fins al 31 de gener, les obres de la nostra companya Vicky Planas.

Mentre que a la sala polivalent de la biblioteca Josep Pla podreu contemplar, fins al 31 de Gener, les fotos de Lambert Gràcia, també company nostre.

Nou èxit de la Secció fotogràfica del GES

Destacades

Al congrés de la Confederació Espanyola de Fotografia que aquest any s’ha dut a terme a Astúries, ha estat premiada la Secció Fotogràfica del GES amb el diploma que acredita la 4a posició aconseguida com a grup, a la lliga 2017-2018.

A més el nostre company Andreu Noguero ha estat també premiat com 1r classificat en la lliga CEF 2017-2018, premi compartit al seu torn amb Manu Barreiro del Pais Basc.

Andreu Noguero ha estat alhora classificat també amb el primer lloc del Tema Reportatge.

Agraïm la seva participació i felicitem efusivament a tots els participants i de forma especial al guanyador dels dos primers premis i els desitgem ànim per superar-se en l’actual lliga.

 

 

Festival de Globus d’Igualada, juliol 2018

Destacades

El dissabte, 14 de juliol ens va vam anar al Festival de Globus d’Igualada. No vam deixar un globus sense fotografiar.
Després ens vam anar a Odena per gaudir de la típica botifarrada. No vam deixar una botifarra sense menjar. Ens vam menjar fins els tovallons i els vam amenaçar amb tornar l’any que ve.
A les fotos podem veure els participants i els globus. Les botifarres no hi cabien a les fotos, cal reconèixer que eren grans.
En fi, que ho vam passar bé, així que el proper any tornarem a fer la botifarrada i si ens sobra temps farem alguna foto als globus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotomaig 2018. Concurs fotogràfic infantil Casino Prado

Destacades

El concurs d’enguany ha tingut una entusiasta participació que ha donat com a resultat tres excel·lents fotos guanyadores.

En la primera fotografia, veiem un home gran amb el seu bastó, tot sol enmig de la plaça, anclat a la cadira i al seu passat  ja viscut, flanquejat per dues pesades columnes que realcen encara més la sensació d’estar clavat al terra, preocupat pel que passa al món per intentar saber que li ofereix el futur que per a ell ja és minso. Al seu costat, en contrast, els coloms joves, lleugers i revoltosos alcen el vol, per descobrir el món, preocupats només pel present del que van a menjar avui.

La segona fotografia ens ofereix un original joc de perspectiva en el qual podem apreciar tres plans diferents que es superposen de forma que donen dinamisme i una sensació de tridimensionalitat a la foto. El primer pla és l’anunci que hi ha a la superfície del vidre de l’aparador, el segon és el fons de l’aparador i, finalment, el reflex de les palmeres ens porta més lluny i alhora ens mostra allò que està a l’esquena de l’espectador

La tercera fotografia té la dificultat afegida de captar la imatge d’un esquirol menjant tranquil·lament a la branca. La composició s’ajusta perfectament a la regla dels terços. Ha situat l’esquirol en un dels punts clau. Les branques principals porten la mirada cap a l’esquirol. El tronc del pi, de to fosc, ocupant l’últim terç de la foto, fa que la nostra mirada es freni i es detingui en la contemplació de l’esquirol.

Agraïm la participació a tots els concursants i felicitem efusivament als tres guanyadors.

fotos-guanyadores-infantil-prado-2018acta-prado-2018