Acta del ” fallo” ral·li fotografic 2018 i fotos guanyadoras

Destacades

El diumenge dia 4 d’aquest mes es va dur a terme de nou el tradicional ral.li fotogràfic de Sitges, amb un notable èxit de participants. Aquestes són les fotos guanyadores, juntament amb el corresponent fallo del jurat.
acta-firmada-viii-ral%c2%b7li-fotogafic-de-sitges

 

 

individual-guanyadores-vii-ral%c2%b7li-fotografic-de-sitges

col%c2%b7leccio-guanyadora-vii-ral%c2%b7li-fotografic-de-sitgesOLYMPUS DIGITAL CAMERAFelicitem efusivament als guanyadors i agraïm a tots la seva participació, desitjant trobar-nos de nou el proper any.

 

Sortida a Miravet

Destacades

Diumenge 5/11 vam fer una excursió fotogràfica a Miravet. Al matí vam visitar el castell i després de dinar ens vam traslladar fins al Pinell de Brai per visitar la catedral del vi. Vam caminar, vam menjar, alguns fins i tot van fer bones fotos, i el més important: ens ho vam passar be.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Audiovisuals

Destacades

Dissabte dia 7/10/2017 a les 19 h ——– Sala GES

Sota el títol ” Moments sitgetans en audiovisuals “ presentem 10 audiovisuals.  Amb una mitjana de durada d’uns 5 minuts per audiovisual mes els comentaris dels autors, podrem tenir una durada d’una hora .

Us esperem a tots!!

IX Concurs del Cartell “Fotomaig 2018”

Destacades

BASES

La present convocatòria té per objectiu regular un concurs per a la creació del cartell de la propera edició del Fotomaig 2018.

Tema: Promoció de la fotografia a Sitges ( es tindrà en compte l’originalitat, impacte visual, presentació, etc.)

Participants: Tots els socis del GES

Premi: Un únic premi de : 100 euros , diploma i la satisfacció de veure-ho publicat en tríptics i cartells.

Tècnica: S’admetrà qualsevol mena de tècnica; com a text només portarà el nom de Sitges.

Format: Sentit vertical: resolució 300 ppp i format 3200px X 1900px (27cm x 16 cm ) en jpg

Quantitat: Es poden presentar 1 obres per autor

Presentació: Les obres hauran de ser inèdites
El fitxer deurà ser el lema o “pseudonim” (exemple Phomaig.jpg )
Les dades personals han d’anar en un arxiu adjunt en format Word.( Lema, Nom,adreça,telefon….)
Enviar a: andreu.noguero@eurocir.com

Termini: S’hauran de lliurar abans del 23/11/2017

Fallo: Public el 30 de Novembre 2017 a les 19 h al GES i el jurat estarà format per fotògrafs de la secció fotogràfica del GES.

Lliurament del premi: En l’ inauguració del Fotomaig 2018

Resultats de la VIII Lliga de la FCF

Destacades

La Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans se supera any rere any!
En aquesta VIII Lliga de la FCF, ha millorat els resultats de l’any anterior assolint la 6ª posició.

L’objectiu per al proper any és saltar el 5 º lloc i passar directament al 4 º lloc!!!Resultado de imagen de emojis

Moltes felicitats a tots els participants!

Hi ha que fer menció i felicitar especialment a Mª Victoria Planas que ha aconseguit situar-se en la 8ª posició entre els 479 fotògrafs participants

entrega-diploma-viii-liga-fcf

02-vicky-8e-posicio-de-la-general-viii-liga-fcf

diploma-viii-lliga-fcf-6-posicio-sfges

 

 

 

 

REPARTIMENT DE PREMIS DELS CONCURSOS DEL PRADO I EL RETIRO

Destacades

Cap al mig dia del diumenge 14 de maig, es va fer la inauguració de l’exposició al vestíbul de l’edifici modernista de l’Hospital de Sant Joan Baptista, amb la presència de Miquel Marzal en representació de l’entitat. L’exposició presenta 23 obres de diferents autors de la Secció Fotogràfica del GES, aquest any sota la temàtica de la Gent Gran.

Tot seguit, al Casino Prado, al primer pis, lloc on estan exposades les obres del concurs infantil de fotografia i amb la presència de membres de la junta i l’hereu i la pubilla del Prado, es va fer el repartiment de premis d’aquest concurs. El primer premi va ser per Marc Nahuel Rigual, el segon per Rita Muniategui i el tercer per Martí Garcés, tots tres de Ribes. Es va acabar prenent un còctel i pica-pica.

Finalment, a la Societat Recreativa El Retiro, també al primer pis, hi ha habilitat un espai per exposicions. Aquí es poden veure les fotografies premiades i finalistes del concurs organitzat pel Retiro amb temàtica de viatges. Amb la presència de la presidenta de l’entitat, Elena Ferré, es van lliurar els premis del concurs. El primer per Jesús Rodríguez, el segon per Manel Garcés i el tercer per Miquel Aulló. Una copa de cava va tancar l’acte.

expo-prado-2 expo-prado-3 expo-retiro-1 expo-retiro-2 expo-retiro-4 exposicio-hospital-s-joan-b-1 exposicio-hospital-s-joan-b-2 exposicio-hospital-s-joan-b-3

 

INAUGURAT EL FOTOMAIG 2017

Destacades

La 14a edició del Fotomaig ja està en marxa, amb la novetat que dues noves exposicions que s’incorporen al certamen. Es mostren més de 450 fotografies repartides per les sales i espais sitgetans que acullen les deu exposicions d’enguany.

L’Espai Cultural P. Stämpfli es va tornar a omplir en l’acta inaugural, dissabte dia 13 de maig a la tarda, amb la presència de Miquel Forns, alcalde de Sitges, Ignasi Ma Muntaner, president del Grup d’Estudis Sitgetans, Txema Lacunza, vocal de la Federació Catalana de Fotografia, Victor Murillo, vocal de la Confederación Española de Fotografia, Oriol Pascual, president del Club Nàutic Sitges i Andreu Noguero, president de la Secció Fotogràfica del GES.

L’acte va continuar amb la presència del president de Flash Gelida, com entitat convidada, per seguir amb el repartiment de premis del 7è Ral.li Fotogràfic organitzat per la Secció Fotogràfica, amb Rosalina Niñà com a guanyadora del Premi d’Honor, seguida per Mercè Casadellà amb el 1er. premi. Seguidament, Jordi Piqué va rebre el premi pel cartell del Fotomaig. Va seguir el repartiment de premis del 1er. Concurs La Mar de Sitges, organitzat pel Club Nàutic Sitges conjuntament amb la Secció Fotogràfica del GES, en motiu del 50è aniversari del Nàutic. El premi especial, dotat amb 500 € va ser per Santi Viladric. El primer premi va ser per Ignasi Pellisa i el segon per José Ruiz Dugo.

Una altre novetat ha estat la creació d’un catàleg per part de la Fundació Ave Maria i la col·laboració de la Secció Fotogràfica, amb l’obre del fotògraf Miquel Arnal presentarà a l’exposició a la capella de la Fundació. Al catàleg es complementa amb informació de les anterior exposicions a l’Ave Maria i informació del Fotomaig 2017 amb fotografies de l’edició anterior.

Un cop fets els parlaments, es va fer el recorregut per veure quatre exposicions. La primera, a la sala P. Stämpfli, amb les fotografies de Txema Lacunza, Premi Catalunya 2016, cedides per la Federació Catalana de Fotografia. Van seguir cap a l’Estudi Vidal, amb l’exposició col·lectiva de Flash Gelida. Finalment es va acabar al primer pis de l’edifici Miramar, amb dues exposicions, la del 7è Ral.li Fotogràfic i la col·lectiva de la Secció Fotogràfica, amb la participació de 31 fotògrafs i fotògrafes.

A la terrassa del primer pis del Miramar, una copa de cava posava cloenda a aquesta inauguració d’un nou Fotomaig, amb la qualitat fotogràfica que no convindria perdre’s. Les exposicions a l’Espai Pere Stämpfli, Estudi Vidal, Edifici Miramar, El Retiro, El Prado, Fundació Ave Maria, Hospital Sant Joan Baptista, Club Nàutic Sitges i Restaurant Lizarran us esperen!

inauguracio-0-muntaner-forns-murillo-noguero-lacunza exposicio-club-nautic-sitges-1 sala-1er-pis-miramar-1 sala-1er-pis-miramar-2 inauguracio-7-alcalde-miquel-forns inauguracio-6-premi-especial-club-nautic-oriol-pascual-a-santi-viladric inauguracio-5-premi-cartell-fotomaig-jordi-pique inauguracio-4-premi-h-ral-li-rosalina-nina inauguracio-3-flash-gelida inauguracio-2-cataleg-ave-maria inauguracio-1-andreu-noguero

Resultats del 1r concurs fotografic “ LA MAR DE SITGES “

Destacades

El veredicte del jurat ha estat el següent: acta-del-fallo

 

Aquestes han estat les fotos guanyadores:

00-premi-especial-50-aniversari-cns-129-1-sv-1

00 Premi Especial 50 aniversari CNS

01-primer-premi-081-2-garraf

01 Primer Premi.  Garraf

02-segon-premi047-3-mar-de-subur-3

02 Segon premi0. Mar de Subur 3

03-tercer-premi-091-2-reencuentro-en-sitges03 Tercer premi. Reencuentro en Sitges

04-quart-premi-067-1-sitges-01

04 quart premi. SITGES-01

05-cinque-premi-046-2-pintora

05 cinque premi. Pintora

premi-soci-cn-sitges-060-1-patinaries-en-la-calma

Premi Soci CN Sitges 060-1 Patinaries en la calma

Agraïm la col·laboració de tots els participants i felicitem efusivament als guanyadors.

Resultats del VII Ral·li Fotogràfic de Sitges 2017

Destacades

El diumenge 12 de març, després de la foto de grup de rigor, tot aquest núvol de fotògrafs ens vam escampar pel poble a la caça i captura de la foto guanyadora. El matí va ser esplèndid, vam fer fotos i ens vam divertir, que és del que es tractava.

Agraïm a tothom  la participació i felicitem efusivament als que han guanyat


acta-del-vii-ral%c2%b7li-fotografic-sitges-2017

r-01-13-a-1r-premi OLYMPUS DIGITAL CAMERA r-03-65-c-3r-premi r-04-52-c-4t-premi r-05-04-b-5e-premi r-54-a-col%c2%b7leccio r-54-c-col%c2%b7leccio r-54-b-col%c2%b7lecio

 

 

 

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA HOMENATGE A FRANCESC BARNÉS

Destacades

Dissabte 12 de novembre, a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, seu de la Secció Fotogràfica del GES, es va inaugurar una exposició fotogràfica amb l’obra del desaparegut Francesc Barnés i Camps. En aquesta exposició, muntada en homenatge a la seva persona, es poden veure més de quaranta de les seves fotografies, dividides en dos apartats, un de blanc i negre, amb obres de la seva primera etapa fotogràfica i l’altre en color, ja entrant a l’era digital.

Amb una sala totalment plena de companys i amics, es va obsequiar amb un ram de flors a la Rosa Pascual, la seva vídua, que va venir acompanyada dels seus fills, nets i familiars. Abans però, Andreu Noguero i Ignasi Ma. Muntané, com a respectius presidents de la Secció Fotogràfica i del GES, van dirigir unes paraules als presents, per tot seguit fer lectura d’un escrit en el seu record.

Es van projectar dos audiovisuals, un realitzat per en Francesc Barnés, sobre els brolladors d’Aiguadolç i un altre amb una recopilació d’unes quantes de les seves fotografies.

Va finalitzar aquest acte prou emotiu amb una copa de cava.

 

L’exposició es pot visitar del 12 al 27 de novembre de 2016, a l’Espai Cultural Pere Stämpfli (carrer d’En Bosc, 9 – Sitges). Horari: Divendres de 17 a 19 h. Dissabtes, matins de 12 a 14 h. i tardes de 17 a 19 h. Diumenges de 12 a 14 h.

Exposició fotogràfica en homenatge a Francesc Barnés

Destacades

En Francesc Barnés i Camps des de molt jove ha tingut la fotografia com la seva gran afició.  Vinculat i compromès durant molts anys amb les entitats fotogràfiques sitgetanes, ha estat membre del Sitges Foto Film, col·laborant en els inicis del Festival de Cinema Fantàstic, creat per aquesta entitat. També ha estat peça clau en el naixement i creixement de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, on ha participat activament en tots els actes i activitats de l’entitat. Ens ha deixat un llegat de bones fotografies i filmacions. El record del seu tarannà d’home tranquil, afable i compromès quedarà a la memòria dels que el varem conèixer.

Inauguració dissabte dia 12 de novembre a les 18 h

ESPAI CULTURAL PERE STÄMPFLI  C/ D´EN BOSC  9  – SITGES

Des del dia 12  al  27 de novembre  del 2016

Horari de visites:

Divendres tarda 17 h  a 19 h

Dissabtes: matins de 12 h a 14h  i  tardes de 17 h a 19h

Diumenges de 12h a 14h

Per vuele el cartell cliqueu aquí

 

 

Destacades

  ACTA DEL VIII CONCURS  DEL CARTELL FOTOMAIG 2017

 A Sitges a 27 d´Octubre del 2016 es reuneix el jurat qualificador  del VIII concurs del Cartell Fotomaig 2017.

 Els membres del jurat el componen les persones següents :

 Sra.Silvia Sentis

Sr. José Ruiz Dugo

Sr. Juan Ramón Chias

Un cop analitzades les fotografies presentades en numero de : 8 i després de llargues deliberacions a causa de la gran qualitat de les obres presentades s’arriba a l’acord amb el veredicte següent :

El guanyador del Cartell del Fotomaig 2017 es :

a : ……………Sr. Jordi Piqué Vericat…………………………………………………………………………………….

Foto guanyadadora:                    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acuestes son les fotos presentadas al concurs:
conjunt cartells 2017

 

 

 

 

 

CANDIDATURA DE Mª VICTORIA PLANAS SALVADOR AL PREMIO NACIONAL “MEJOR FOTÓGRAFO 2016″

Destacades

Amb aquest link podeu veure les 10 fotografies que ha presentat la Vicky per optar a :

CANDIDATURA DE Mª VICTORIA PLANAS SALVADOR AL PREMIO NACIONAL “MEJOR FOTÓGRAFO 2016” Link : http://www.cefoto.es/noticias/candidatura-de-ma-victoria-planas-salvador-al-premio-nacional-mejor-fotografo-2016

 
“Clicant” sobre la foto es fa mes gran.

Sortida al parc natural del Garraf

Destacades

El 16 d’octubre vam fer la tradicional sortida anual pel parc del Garraf. En aquesta ocasió vam anar a esmorzar a Viladellops. Posteriorment vam fer una passejada pel Pla dels Albats, al costat del castell d’Olèrdola i després d’una breu visita a Puigmoltó, ens vam anar a dinar a Can Pere de la Plana.

Va ser una sortida tranquil·la, rematada per una agradable i relaxat dinar.

ANC_1847 VPS_3059

Propera exposició de Josep Maria Peñalver

Destacades

Reflexions Arran d’Aigua.
Un viatge introspectiu.

Ara al Garraf,
del 6 al 29 d’octubre

Sala Polivalent de la Biblioteca Josep Pla de Les Roquetes (Sant Pere de Ribes)

Una bona ocasió per tornar-ne a gaudir
o per veure-la, si no et va ser possible anar a la Sala Golferichs de Barcelona, el passat mes de gener.

“En una societat plena de soroll, el propòsit és notar el silenci del temps i notar que corre lentament però passa ràpidament i, sobretot, mai es repeteix.”

Inauguració el divendres 7 d’octubre a les 19.30.
També una visita guiada per l’autor el dissabte 15 d’octubre a les 11.00 h

Horaris de la Biblioteca:
De dilluns a divendres de 15:30 a 20:30 h.
Dimecres de 10 a 14 i de 15:30 a 20:30 h.
Dissabtes de 10 a 14 h.

Estaré molt content si ens podem veure.

Per veure el cartel cliqueu aquí

Josep Maria Peñalver Rufas

NORBERTA MUNIATEGUI Guanya el 17è concurs de fotografia de la Festa Major De Sitges

Destacades

La 17a. edició del Concurs de Fotografia de la Festa Major de Sitges, ja té guanyadors. Han estat 33 les persones participants amb un total de 95 fotografies, amb un important increment en relació a l’edició anterior, amb el canvi aquest any al format digital. El jurat format per Cisco Arbonés, president de la Comissió de la Festa Major i Santa Tecla, Antonieta Montserrat, de la Secció Fotogràfica del GES i Marc Quero, de l’entitat cultural Finestra Oberta, ho ha tingut difícil, per arribar al veredicte final, degut a la gran quantitat i bona qualitat de les obres presentades.

El primer premi ha estat per l’obra “Baixada del Drac” de Norbe Muniategui i Puig; el segon premi per l’obra “Llucifer & co” de Daniel Scheveloff; el tercer premi per l’obra “L’entrada del Sant” de Vicky Planas Salvador; el quart premi per l’obra “L’alegria de descarregar” de Jordi Piqué Vericat; el cinquè premi per l’obra “Preparant el suport” de Benito Moreno Benítez.

El dissabte 17 de setembre a les 18 h. a l’Espai Cultural Pere Stämpfli (carrer d’En Bosc, 9 – Sitges) es farà la inauguració de l’exposició fotogràfica amb 50 obres i el repartiment de premis. L’exposició estarà oberta al públic del 17 de setembre al 2 d’octubre de 2016. Horari: els divendres de 18.00 a 20.00 i dissabtes, diumenges i festius de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2on premi 2016 - Daniel Scheveloff r 3er premi 2016 - Vicky Planas Salvador - sr OLYMPUS DIGITAL CAMERA 5è premi 2016 -  Benito Moreno Benítez - rs Acta FM 2016 001

 

EN FRANCESC BARNÉS ENS HA DEIXAT

Destacades

El nostre company i amic Francesc Barnés i Camps ens ha deixat als 80 anys d’edat. Tots el coneixíem pel seu tarannà d’home tranquil, discret i treballador. Implicat a fons en l’art de la fotografia, ja des de molt jovenet s’hi havia quedat enganxat, gaudint-ne fins els últims dies de la seva vida. Acompanyem aquest escrit amb la darrera fotografia que va fer fa un mes.

14117869_1082944061790858_1002483697005993962_n
En Francesc ha estat un puntal dins la Secció Fotogràfica del GES, i aquí si que sense cap dubte, quan es diu d’aportar un granet de sorra, en el seu cas, ell hi va aportar una platja sencera. Quan calia fer qualsevol cosa, muntar una exposició, desmuntar-la, preparar la sala, recollir-la, SEMPRE estava allà, i si un dia no era el primer en arribar a fer feina, com a molt seria el segon i sempre abans de l’hora.
Ens afegim a les mostres de condol per la seva esposa Rosa, fills, néts i família.
La Secció Fotogràfica en nom de tots va oferir un ram de flors en el seu comiat.
Francesc, gràcies per tot el que ens has donat i per tot el que hem pogut aprendre de tu!
Descansa en pau!

 

Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans

Resultats de la VIII Lliga fotografica organitzada per FCF

Destacades

Com sabeu el dissabte dia 18/6 /2016 van fer públics els resultats de la setena lliga fotogràfica organitzada per la Federació Catalana de Fotografia, no va ser fins despres del sopar que van donar a conèixer els esperats resultats .

Les primeres deu entitats fotogràfiques tenen diploma , de les sis edicions anteriors la nostra agrupació ha recollit quatre vegades diploma tres vegades en desena posició i l’any passat en novena posició.

Estàvem bastant inpacients ja que amb les ultimes puntuacions estàvem en l’11 posició però a molt pocs punts de poder quedar millor o no arribar.

Comencen a entregar els diplomes per ordre descendent, no ens vam veure en la desena posici , tampoc en la novena i quan anomenen la vuitena ja havíem perdut totes les esperancen d’aconseguir diploma , però ….. salta la sorpresa érem els setens , això volia dir que aquesta ultima entrega havíem puntuat molt , però que molt bé per poder estar entre les millors agrupacions i ser amb aquesta posició nostre millor resultat.

Felicitats!!! a tots i animar-vos a continuar participant  entre tots podem ser millors fotògrafs , compartint experiències i vivint-les plegats.

Adjunt diploma obtingut així com alguna fotografia feta pel nostre fotògraf oficial Sr. Barnes.

Titol 2016 Ripollet Sisco 030 2016 Ripollet Sisco 025 unnamed-4

Això va dedicat a tots els fotògrafs de la nostra Secció Fotogràfica del GES.

Una abraçada a tots i felicitats.

Andreu Noguero

Sopar anual

Destacades

El divendres 10 de juny vam celebrar,  amb notable èxit d’assistents, el tradicional sopar que realitzem cada any després del Fotomaig. Vam menjar, vam beure, vam xarrar, ho vam passar bé i vam constatar que el menjar desperta tant o més interès que la fotografia. Acabat el sopar ens vam fer la foto de grup i després d’un llarg comiat en el qual ningú semblava voler anar-se’n a casa, a poc a poc ens vam anar marxant lentament, sense pressa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Exposició conjunta de Érica Salt i Lambert Gràcia

Destacades

El divendres 20 de maig de 2016, a les 19: 30h, inauguració de l’exposició conjunta que presenten Érica Salt i Lambert Gràcia, tots dos companys nostres del GES. L’exposició romandrà oberta fins al 5 de juny.

Lloc: la Sala d’exposicions Pere Estämpfli, del Carrer d’en Bosch, 9 de Sitges.

Els dies i horaris per poder visitar-la seran:

  •  Els divendres de 18 a 20h i
  •  Els dissabtes i diumenges, als matins de 12 a 14h i les tardes de 18 a 20h

Destacades

El Grup d’Estudis Sitgetans es complau a convidar-vos a la presentació del Quadern, escrit per Júlia Pique i Muniategui:

“Seixanta-cinc anys d’entitats fotogràfiques  a Sitges”.

Farà la presentació Jordi Surià i Guillaumes.

L’acte tindrà lloc el dissabte dia 19 de març de 2016, a les 7 de la tarda, al local del Grup d’Estudis Sitgetans, Espai Cultural Pere Stämpfli, carrer d’en Bosc, 9.

Secció Fotogràficadel GES , escollida per representar a la FCF com millor entitat 2016 a la Confederación Española de Fotografia

Destacades

El dissabte passat 5/03/2016 vam rebre una trucada del president de la FCF comunicant-nos la grata notícia que havíem estat triats com a agrupació per presentar-nos a la Confederació Espanyola de Fotografia com a candidata de la nostra federació per optar a la millor agrupació d’aquest any 2016 de la CEF.

És per a nosaltres un gran honor que la direcció de la FCF hagi pensat en nosaltres i reconèixer el treball i l’esforç que any rere any estem realitzant tots els que la formem ( socis, GES, amics i col·laboradors) .

Felicitats i moltes gràcies a tots , aquest és el camí on el mas important és gaudir del nostre jovi i crear uns forts llaços d’amistat no sols entre nosaltres sinó entre tot l’univers que gaudeix d’aquesta afició.

Prepararem el dossier que se’ns ha demanat i al congrés de la Confederació Espanyola de Fotografia que se celebrarà a Guadalajara al  novembre 2016 veure els resultats , però una cosa esta clara , ja és un gran triomf i reconeixement la nostra candidatura .

En el mateix congrés la nostra sòcia i amiga Mª Victòria Planas Salvador premi Catalunya de la FCF actual també és presentada com a candidata per optar al premi nacional de la CEF.

Unes molt grates notícies per a la nostra agrupació — Secció fotogràfica del Grup d´estudis Sitgetans.

Moltes felicitats a tots.

6è RAL.LI FOTOGRÀFIC DE SITGES

Destacades

 

Untitled1Diumenge 6 de març, la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, va organitzar la sisena edició del concurs “Ral·li  Fotogràfic de Sitges”, amb la participació de 62 fotògrafs vinguts de diverses localitats catalanes. La competició pels carrers de Sitges, va començar passades les 10 del matí, un cop feta la fotografia de grup, amb tres temes a fotografiar: la platja, el moviment i el grup de carnaval “Sabor”, a qui agraïm la seva actuació i la seva predisposició a posar com a models, per a tots els participants i que va tenir lloc als jardins de la Societat Recreativa El Retiro. Finalment, a la nostra seu, cada fotògraf va poder descarregar els tres arxius digitals, per poder optar als sis premis en que està dotat aquest concurs, també reconegut i puntuable per la Federació Catalana de Fotografia.

6 ral.li fotogràfic de Sitges

” Workshop”

Destacades

Formació-xarrada del fotograf Txema Lacunza ( premi Catalunya 2013 FCF  i premi Nacional 2014 CEF )

Dia 14/11/2015  10h  a 13,30 h

Lloc: Sala GES.

Exposició col·lectiva de Novembre 2015

Destacades

 Inscripcions :

Carles Montserrat i Milà      camonmi@gmail.com   telefon 93 894 58 07  

Companys de la Secció Fotogràfica del G.E.S.

 Preparem una nova exposició col·lectiva. La preparem per els dies  14 al 29 de Novembre de 2015. Serà la darrera del any.

Per veure les bases cliqueu aquí.

 Els que esteu interessats en participar cal que ho feu saber abans del dia 8 de Novembre a Carles Montserrat. Desprès es comunicarà el numero de fotos que es poden presentar, de 4 a 6 segons els companys inscrits.

 El mateix dia 14 de novembre a les 10 del matí es penjaran les fotos al GES i si cal es sortejaran les guàrdies.

 Participeu!!!

PAULA ARBELOA GUANYA EL 16è CONCURS DE FOTOGRAFIA FESTA MAJOR DE SITGES 2015

Destacades

A l’Espai Cultural Pere Stämpfli  tindrà lloc aquest dissabte 19 de setembre, a les 18 h, la inauguració de l’exposició fotogràfica amb totes les obres presentades al 16è Concurs de fotografia Festa Major de Sitges 2015. Hi ha participat 23 autors i autores que han presentat un total de 62 fotografies.

El jurat format per Marga Domingo, membre de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, Marc Quero, de Finestra Oberta i Javier Sardà, fotògraf professional i soci de la Secció Fotogràfica del GES, desprès de llargues deliberacions per la qualitat de les obres presentades, han dictaminat el següent veredicte: Primer premi a Paula Arbeloa per l’obra “Èxtasi” dotat amb 150 € i un sopar per dues persones al Restaurant Los Vikingos. Segon premi a Norbe Muniategui per l’obra “Cubanitos”, dotat amb una ampliació a Foto Gassó i un sopar al Restaurant La Ribera. Tercer premi a Vicky Planas per l’obra “Llucifer”, dotat amb un sopar al Restaurant La Salseta. Quart premi a Joan Escolà per l’obra “Jugant amb el foc”, dotat amb un sopar al Restaurant El Racó de la Carreta. Cinquè premi a Andreu Noguero per l’obra “Castell de foc”, dotat amb un lot de llibres.

L’exposició es podrà visitar del 19 de setembre al 4 d’octubre, els divendres de 18 a 20 h i els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.

Resultat fallo FM Sitges 2015 Jurat i guanyadores FM 2015 5 e Premi Andreu 4rt premi Escolà 3 r Premi Vicky 2n premi Norberta 1e premi Paula

Intercambi cultural fotografic Agrupació de Badia del Valles i la Secció Fotografica del GES

Destacades

 

Diumenge passat ( 5/7/215) vem estar a Sabadell en una jornada d’activitats fotogràfiques conjuntament amb l’agrupació fotogràfica de Badia de les Valls en l’intercanvi cultural fotogràfic que vam iniciar a Sitges .

Agrair a l’Agrupació de Badia del Valles  l’organització de les activitats així com el dinar de germanor que vam fer.

Vam iniciar el matí amb l’entrega de credencials seguit d’un desdejuni , després dividits en quatre grup vam fer sessió fotogràfica amb tres models femenines i un model masculí amb vestits d’ambient Gòtic .

Seguidament  un taller de fotografia 3D on  vam veure les meravelles que es pot fer amb aquesta tècnica , veient en pantalla de TV diversos exemples així com la foto de grup que vam fer amb aquesta tècnica ,  impressionant resultat ! després es van passar uns ” Time lapse” de impresionant ejecució i muntatge , van comentar com se fa ; en aquest punt també els vam comentar que nosaltres tenim especialistes és aquesta tècnica , estaven presents dos dels socis que van fer el ” time lapse” Sitges Life , Sr. Pere Vilanova i Sr. José Cabello , tot seguit passem aquest vídeo , tot un exit .

En definitiva un bon dia d’intercanvi cultural Badia – Sitges.

 

image003

Nou sistema per visualitzar les fotos a Flickr.

Destacades

Fins ara podíem veure les fotos del mes a la pàgina web clicant a l’apartat “Fotografies”, situat a la banda negra de dalt de la portada de la pàgina i triant el mes i tema que volíem visualitzar.

M’he adonat que el sistema que estàvem utilitzant només admet un màxim de 20 fotos perquè apareguin a la web, pel que en el cas d’aquest mes quedaven 3 fotos que no es podien veure.

Per a esmenar aquest problema he inserit un enllaç que dirigeix directament a l’àlbum a Flickr. En obrir la pàgina tal com fèiem fins ara, apareix un missatge que diu “cliqueu aquí”, amb la paraula “aquí” colorejada. Cal clicar sobre la paraula aquí i ens dirigirà directament a l’àlbum.

D’aquesta manera podrem visualitzar-ho millor i més còmodament que fins ara i ens estalviarem espai de memòria en WordPress.

Veredicte del V Ral·li fotogràfic de Sitges

Destacades

El dissabte dia 21/03/2015 es va realitzar el veredicte del V Ral·li fotogràfic de Sitges,

Des de les 11 del matí i fins a les 13,45h el jurat va estar debatent entre les fotos presentades i, despres de les difícils decisions pel nivell i qualitat general, van arribar a les decisions finals.

Agraïm la seva participació a tots els concursants, felicitem als guanyadors i de manera especialment efusiva als nostres companys Joan Escolà i Pere Vilanova, pertanyents tots dos a la Secció fotogràfica del GES, que van obtenir el Premi a la millor col·lecció i el Primer premi a l’obra solta respectivament.

1r

 

2n

 

3r

 

4rt

 

5ècol·lecció A

 

col·lecció B

 

col·lecció C

 

Acta del Fallo V ral·li fotografic 2015

VICKY PLANAS GUANYA EL PREMI CATALUNYA 2014 DE FOTOGRAFIA

Destacades

El dia 14 de març del 2015 quedarà gravat a la història de la fotografia sitgetana, després de que a Vicky Planas Salvador se li concedís el Premi Catalunya 2014, la distinció més important que atorga la Federació Catalana de Fotografia. Dins el marc incomparable de la 8ª Gala de Premis 50mm., a Vilanova i la Geltrú, amb un Neàpolis ple de fotògrafs, fotògrafes i acompanyants, en una tarda on s’ha gaudit amb excel·lents projeccions de fotografies, repartiment de premis i distincions i actuacions musicals, ha tingut el moment culminant, quan amb els deu finalistes d’alt l’escenari, s’ha donat a conèixer el nom del nou Premi Catalunya: Vicky Planas Salvador. A aquest premi hi opten els deu fotògrafs més premiats durant l’any en concursos reconeguts per la F.C.F. La Vicky s’hi presentava per tercer cop, tot i que només fa quatre anys que s’ha dedicat més en ferm a la fotografia, temps suficient per acumular una gran quantitat de premis i distincions, tant a nivell nacional com internacional. El seu treball premiat en aquest 21è Certamen de la F.C.F. ha estat una extraordinària col·lecció de cinc fotografies, curosament composades i tractades de reines, princeses i emperadrius romanes, gregues, troianes… dins els seus marcs històrics. Felicitar a la Vicky, que en aquesta fulgurant explosió fotogràfica ha aconseguit arribar molt amunt, fent-se un lloc entre els millors i que de ben segur, veient la seva obra, hi pot seguir molt de temps.

El jurat ha destacat l’obra presentada per Andreu Noguero Cazorla, també entre els deu finalistes, a qui hem de felicitar per haver arribat novament fins aquesta final, desprès d’un altre any ple de premis fotogràfics nacionals i internacionals.

Més distincions pels fotògrafs de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, Roderic Pla López amb el de Mestre F.C.F. 1* i també Vicky Planes amb el de Mestre C.E.F.

La gala va estar amenitzada pel conjunt musical The crab apples, amb la presència de les reconegudes fotògrafes Joana Biarnés i Inés Gil, així com el president de la Federació Catalana José A. Andrés i el de la Confederación Española, el nostre company Raimon Moreno, entre d’altres representants d’entitats i institucions, finalitzant la tarda amb un pica-pica i cava.

Les fotografies guanyadores i les finalistes del Premi Catalunya es podran veure en una exposició dins al Fotomaig 2015 a l’Espai Cultural Pere Stämpfli del 2 al 17 de maig.

Untitled

Untitled1 Untitled2

 

V Ral·li fotogràfic 2015

Destacades

Des d’aquest mitjà volem agrair a tots els participants , col·laboradors i al grup de carnestoltes Maracuya del Casino Prado per haver contribuït a que aquest V Ral·li fotogràfic hagi estat un èxit amb una participació de 93 fotografs i que en un matí fantastic hàgim pogut gaudir de la nostra afició , la fotografia .

Gràcies a tots .

L’organització

0

Concurs cartell Fotomaig 2015

Destacades

En el concurs per al cartell del Fotomaig 2015, va ser triada com a guanyadora la fotografia presentada per Jesús Rodriguez Morchón. Felicitem efusivament al vencedor d’aquest any i agraïm la participació a la resta de concursants.

Cartell Fotomaig 2015

JOAN OLIVÉ MESTRE GUARDONAT AMB EL V PREMI JOSEP Mª JORNET DE FOTOGRAFIA

Destacades

El passat 28 de novembre de 2014, dins els actes de la XVII Nit de Premis Sitges 2014 celebrada a la Societat Recreativa El Retiro, en Joan Olivé Mestre, va rebre el V Premi Josep Mª Jornet de Fotografia, atorgat per la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans. Van lliurar el premi el president del GES, sr. Ignasi Mª Muntané i el president de la Secció Fotogràfica del GES, sr. Andreu Noguero.

En Joan Olivé, rep aquest merescut guardó, fruit d’una dilatada trajectòria fotogràfica, on destaquen les seves dots d’observador de la vida quotidiana, que han fet que dins els seus arxius fotogràfics, es puguin trobar immortalitzats molts moments, fets i situacions ocorreguts al nostre voltant durant moltes dècades, molts d’ells reproduïts a la premsa local. A participat activament en les entitats sitgetanes Secció Fotogràfica del Patronat d’ ASC, Sitges Fotofilm i actualment en la Secció Fotogràfica del GES. També va ser un dels pocs fotògrafs aficionats sitgetans actius en la transició que es va produir entre aquestes dues últimes entitats. És autor del quadern de fotografia Sitges ahir i avui publicat l’any 2002 pel Grup d’Estudis Sitgetans.

2    Olive - r 4   Olive - r 5   Olive - r

 

SORTIDA FOTOGRÀFICA AL MONTSENY

Destacades

Aprofitant els colors de la tardor, es va organitzar una sortida fotogràfica al Montseny, gaudint d’un dia esplèndid,  anticipant-nos a les tempestes que vindrien una setmana desprès. Viladrau, punt de trobada, per esmorzar i seguir camí cap a Sant Marçal, Font Bona i Santa Fe, tres punts interessants on fotografiar i gaudir de les diferents tonalitats cromàtiques que ens ofereix el massís en aquesta època. Tot i que de ben segur que les targes digitals s’anaven omplint, el temps passava massa ràpid, pel parer del bon fotògraf, però calia seguir el protocol, tan ben dissenyat pel company Pere Vilanova i tornar a dinar a Viladrau, seguit d’una projecció sobre aquests entorns.IMG_0787 1 Rr IMG_0789 1 Rr IMG_0786 1 Rr

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA D’HOMENATGE A MIQUEL SOLER

Destacades

 

El dissabte 15 de novembre a les 19 h. tindrà lloc a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, la inauguració d’una exposició fotogràfica col·lectiva, organitzada per la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, on es retrà un homenatge al nostre apreciat company Miquel Soler Campos, que ens va deixar recentment. L’estima que es tenia per en Miquel, ha fet que es produís una altíssima  participació en aquesta exposició dedicada. En Miquel era una persona que sempre compartia els seus coneixements fotogràfics amb els companys, ajudant-los amb el que fes falta i també va col·laborar activament amb la nostra entitat, on les seves habilitats informàtiques el van portar a crear la nostra pàgina web.

La temàtica escollida per aquesta exposició és la vida quotidiana al carrer, gènere fotogràfic que tantes vegades ell havia fotografiat. A l’exposició, es podran veure unes quinze fotografies d’en Miquel, junt amb una cinquantena de fotografies dels companys de la Secció Fotogràfica que hi prenen part. Els 28 autors i autores que exposen són: Joan Escolà, Vicky Planas, Andreu Noguero, Carles Montserrat, Montse Puig, Noemí Martí, Jesús Rodríguez, Ino Pastor, Karime Reyes, Maria Calvo, Sonia Mataix, Pepe Cabello, Pere Vilanova, Jordi Piqué, Francesc Barnés, Rosa Pascual, Isabel Sarrió, Mª Carmen Martínez, José Ruiz, Norbe Muniategui, Valentí Vilanova, Silvia Sentís, Joaquim Torres, Montserrat Ribes, Joan Olivé, Juan R. Chias, Elisabet Andaní i Jaume Blasco.

En aquest acte també es projectarà un interessant audiovisual amb fotografies d’en Miquel Soler.

L’horari de l’exposició és: dissabtes, diumenges i festius, els matins de 12 a 14 h. i les tardes de 18 a 20 h. Els divendres, les tardes de 18 a 20 h.

Foto Miquel1 Foto Miquel2

 

 

Secció Fotogràfica del GES

Sortida fotogràfica al parc natural del Garraf

Destacades

Aquest mes d’octubre fidels a la nostre cita anual, una vintena persones entre fotògrafs i acompanyants de la Secció Fotogràfica del GES, van fer una nova sortida al Parc Natural del Garraf, amb la intenció de passar un bon dia entre els companys i companyes de l’entitat i com no, gaudint de la fotografia.

La primera parada, a la granja-escola de Can Pere de la Plana, on ens esperava un bon esmorzar per agafar forces, per seguir cap al poble abandonat de Jafre. Un cop ben fotografiat, d’aquí es va fer ruta cap a la Plana Novella, on es va poder fotografiar l’exterior del palau i els seus entorns.

Ja finalment, la tercera parada era directament a Campdàsens, on finalitzava l’expedició. Aquí, com cada any, agrair als Amics del Garraf la seva hospitalitat i el bon dinar que ens van oferir, en un indret tant agradable del massís del Garraf.

DSC_4093aaaa DSC_4076aaaa DSC_2414aaaa

Exposició conjunta de Pere i Valentí Vilanova

Destacades

El dimecres 8 d’octubre a les 19 hores s’inaugurará l’exposició conjunta de Pere i Valentí Vilanova, al Centre Civic La Sedeta, C Sicilia 321 de BCN.
Per els que no puguin venir , repetirem l’inauguració el dissabte 11 a les 12 hores.

Els horaris de visita, son els següents:
DIES FEINERS pel matí, de les 8 hores a les 14h i de les 16,30 hores a les 21 hores
per la tarda.
DISSABTE de les 10 hores a 13,30 hores i de les 16,30h a les 20 hores
FESTIUS Tancat
METRO Linea 4 Joanic
BUS= H8, 20,45,47,92,114,116

15è CONCURS DE FOTOGRAFIA FESTA MAJOR DE SITGES 2014

Destacades

Aquest dissabte 20 de setembre, a les 18 h., a l’Espai Cultural Pere Stämpfli (carrer d’En Bosc, 9), tindrà lloc la inauguració de l’exposició i repartiment de premis del 15è concurs de fotografia de les Festes Majors de Sant Bartomeu i Santa Tecla, organitzat per la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i la col•laboració de diferents establiments sitgetans.

Un jurat, format per Marc Quero, de l’entitat Finestra Oberta (creadors i organitzadors de les primeres catorze edicions d’aquest concurs) i Joan Olivé, de la Secció Fotogràfica del GES, després de llargues deliberacions, per la qualitat de les obres presentades, va arribar al següent veredicte: 1r. Premi de 150 € i un dinar per a 2 persones al Restaurant La Salseta.per Joan Escolà Sànchez. El 2n. Premi: un sopar per a 2 persones al Restaurant Casa Raimundo i una ampliació a Gassó Fotògrafs per Jordi Piqué Vericat. El 3er. premi: un sopar per a 2 persones al Restaurant Los Vikingos per Francesc Barnés Camps. Un 1er. accèssit: un sopar per a 2 persones al Restaurant El Racó de la Carreta per Vicky Planas Salvador. Un 2º. Accèssit: un lot de llibres per Jesús Rodríguez Morchón. La participació ha estat de 25 autors i autores amb 71 obres presentades a concurs.

L’exposició de les obres presentades a concurs es podrà visitar del 20 de setembre al 5 d’octubre de 2014, dins el següent horari: els divendres de 18.00 h a 20.00 h i dissabtes, diumenges i festius de 12.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 20.00 h.

1º premi - Joan Escolà - El Foc -

1º premi – Joan Escolà Sànchez – “El foc”

2º premi - Jordi Piqué i Vericat - Cap a la sortida d'ofici

2º premi – Jordi Piqué Vericat – “Cap a la sortida d’ofici”

3º premi - Francesc Barnés Camps

3º premi – Francesc Barnes Camps – “s/t”

SONY DSC

1º accèssit – Vicky Planas Salvador – “La baixada de l’àliga”

2º accèssit  Jesús Rodriguez - llestos per començar

2º accèssit – Jesús Rodríguez Morchón – “Llestos per començar”