Normes d’exposició

 

NORMES per als socis del Grup d’Estudis Sitgetans –Secció fotogràfica- per a participar en les EXPOSICIONS de fotografia en la sala Pere Stämpfli i/o en altres on la vigilància la faci la nostra entitat.

 

1. Dies i horaris d’obertura del local del GES durant les exposicions

Dies d’obertura:

 • Exposició d’estiu: obert tota la setmana
 • Exposicions de primavera (FotoMaig), tardor i hivern: obert de divendres a diumenge

Horaris:

 • Dissabtes i diumenges. Matí de 12 a 14. Tardes de 18 a 20.
 • De dilluns a divendres de 18 a 20 hores

2. Bases per a participar en les exposicions.

 • Ser soci del Grup d’ Estudis Sitgetans mentres no es digui el contrari a la convocatòria.
 • Cada soci rebrà el calendari d’exposicions a principis d’any per correu. Per a poder participar a qualsevol exposició cal avisar a la persona que s’indiqui en el calendari 15 dies abans del dia que es munta l’exposició. Un cop es coneix el nombre d’expositors es pot determinar el nombre de fotografies per expositor. L’encarregat d’exposició telefonarà o avisarà per e-mail a cada un dels participants 8 dies abans de la data de muntar l’exposició per dir-los el nombre de fotografies a presentar.

3. Terminis de presentació i horaris.

 • Les fotografies s’hauran de penjar el dia abans de l’exposició ( de 19 a 20,30 hores). Les fotografies que no s’hagin presentat l’esmentat dia no hi podran participar ja que s’haurà distribuit la sala d’acord  a les fotos presents. En cas que l’autor no pugui assistir el dia i horari del muntatge ho pot delegar a una altre persona o soci.

4. Condicions per la presentació de les fotografies:

 • Marc negre. Suport de 40×50. Mides de la fotografia: lliure (si no hi ha bases específiques diferents).
 • Les fotografies han de portar una etiqueta on constarà obligatòriament el nom i cognom de l’autor. Podrà portar a més un títol i/o el lloc on ha estat feta. L’etiqueta serà blanca o negra amb lletra negra o blanca segons el cas, escrita amb ordinador o màquina i amb el títol preferentment en llegua catalana.
 • L’etiqueta ha de col·locar-se a l’interior del vidre, al centre de la part baixa.
 • Les fotos s’han de presentar amb el marc en posició vertical,  per permetre la major quantitat de fotografies possibles i, de pas, donar més uniformitat a l’exposició.
Marc vertical
5. Col·laboració en la vigilància de la sala:

Per a poder mantenir el local del GES obert durant les exposicions de fotografies, cal que tots els socis expositors col·laborin a la seva vigilància. Per tant no podrà penjar fotografies cap soci que no faci alguna de les guàrdies. A tal objecte el dia de penjar les fotos hi haurà una llista amb els horaris d’obertura on es podran triar el dia i la sessió. En cas de no poder fer el torn pot delegar a un altre soci o a qui cregui convenient.

Es recorda a tots els socis i sòcies, que cada últim dijous de cada més, excepte dates determinades, com voltant de Nadal, etc.  hi ha una reunió oberta a tots els interessats en la fotografia de 19,30 a 21,30 . Us hi esperem.

Les dates s’aniran anunciant amb temps suficient a aquesta web, columna de la dreta.

Normes i mides per la presentació de fotografies a les reunions mensuals:

Les fotografies (una per autor) han d’enviar-se per correu electrónic a en Andreu Noguero,  format jpg, com a màxim tres dies abans de la reunió. Per no tenir problemes amb el correu el pes màxim de les fotos serà de 2 Mbs.

Una mida bona de les mateixes serien 1024 pixels d’amplada si son en format apaisat o uns 800 d’alçada si té format vertical. Amb aquestes mides es molt raro que una foto superi 1 Mbs.