VICKY PLANAS GUANYA EL PREMI CATALUNYA 2014 DE FOTOGRAFIA

El dia 14 de març del 2015 quedarà gravat a la història de la fotografia sitgetana, després de que a Vicky Planas Salvador se li concedís el Premi Catalunya 2014, la distinció més important que atorga la Federació Catalana de Fotografia. Dins el marc incomparable de la 8ª Gala de Premis 50mm., a Vilanova i la Geltrú, amb un Neàpolis ple de fotògrafs, fotògrafes i acompanyants, en una tarda on s’ha gaudit amb excel·lents projeccions de fotografies, repartiment de premis i distincions i actuacions musicals, ha tingut el moment culminant, quan amb els deu finalistes d’alt l’escenari, s’ha donat a conèixer el nom del nou Premi Catalunya: Vicky Planas Salvador. A aquest premi hi opten els deu fotògrafs més premiats durant l’any en concursos reconeguts per la F.C.F. La Vicky s’hi presentava per tercer cop, tot i que només fa quatre anys que s’ha dedicat més en ferm a la fotografia, temps suficient per acumular una gran quantitat de premis i distincions, tant a nivell nacional com internacional. El seu treball premiat en aquest 21è Certamen de la F.C.F. ha estat una extraordinària col·lecció de cinc fotografies, curosament composades i tractades de reines, princeses i emperadrius romanes, gregues, troianes… dins els seus marcs històrics. Felicitar a la Vicky, que en aquesta fulgurant explosió fotogràfica ha aconseguit arribar molt amunt, fent-se un lloc entre els millors i que de ben segur, veient la seva obra, hi pot seguir molt de temps.

El jurat ha destacat l’obra presentada per Andreu Noguero Cazorla, també entre els deu finalistes, a qui hem de felicitar per haver arribat novament fins aquesta final, desprès d’un altre any ple de premis fotogràfics nacionals i internacionals.

Més distincions pels fotògrafs de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, Roderic Pla López amb el de Mestre F.C.F. 1* i també Vicky Planes amb el de Mestre C.E.F.

La gala va estar amenitzada pel conjunt musical The crab apples, amb la presència de les reconegudes fotògrafes Joana Biarnés i Inés Gil, així com el president de la Federació Catalana José A. Andrés i el de la Confederación Española, el nostre company Raimon Moreno, entre d’altres representants d’entitats i institucions, finalitzant la tarda amb un pica-pica i cava.

Les fotografies guanyadores i les finalistes del Premi Catalunya es podran veure en una exposició dins al Fotomaig 2015 a l’Espai Cultural Pere Stämpfli del 2 al 17 de maig.

Untitled

Untitled1 Untitled2