Fotomaig 2018. Concurs fotogràfic infantil Casino Prado

El concurs d’enguany ha tingut una entusiasta participació que ha donat com a resultat tres excel·lents fotos guanyadores.

En la primera fotografia, veiem un home gran amb el seu bastó, tot sol enmig de la plaça, anclat a la cadira i al seu passat  ja viscut, flanquejat per dues pesades columnes que realcen encara més la sensació d’estar clavat al terra, preocupat pel que passa al món per intentar saber que li ofereix el futur que per a ell ja és minso. Al seu costat, en contrast, els coloms joves, lleugers i revoltosos alcen el vol, per descobrir el món, preocupats només pel present del que van a menjar avui.

La segona fotografia ens ofereix un original joc de perspectiva en el qual podem apreciar tres plans diferents que es superposen de forma que donen dinamisme i una sensació de tridimensionalitat a la foto. El primer pla és l’anunci que hi ha a la superfície del vidre de l’aparador, el segon és el fons de l’aparador i, finalment, el reflex de les palmeres ens porta més lluny i alhora ens mostra allò que està a l’esquena de l’espectador

La tercera fotografia té la dificultat afegida de captar la imatge d’un esquirol menjant tranquil·lament a la branca. La composició s’ajusta perfectament a la regla dels terços. Ha situat l’esquirol en un dels punts clau. Les branques principals porten la mirada cap a l’esquirol. El tronc del pi, de to fosc, ocupant l’últim terç de la foto, fa que la nostra mirada es freni i es detingui en la contemplació de l’esquirol.

Agraïm la participació a tots els concursants i felicitem efusivament als tres guanyadors.

fotos-guanyadores-infantil-prado-2018acta-prado-2018