Exposició fotogràfica: “Confinament a Sitges”

La crònica gràfica de la pandèmia de la Covid-19 es mostra en el projecte expositiu ‘Confinament a Sitges’

La fotògrafa sitgetana Clàudia Sauret repassa en una sèrie de 10 fotografies el confinament que va viure i captar en format d’exposició amb el títol ‘Des del balcó’. Membres de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans exhibeixen 19 fotografies per ensenyar les seves instantànies sobre ‘Conviure amb la Covid-19’. Les dues mostres es poden veure a l’Espai Cultural Pere Stämpfli fins al 25 d’abril.

El projecte expositiu ‘Confinament a Sitges’ obre les portes aquest dijous a l’Espai Cultural Pere Stämpfli amb una doble proposta per exhibir imatges que dialoguen un any després de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. L’exposició ‘Des del balcó de la fotògrafa sitgetana Clàudia Sauret Verdejo i la mostra col·lectiva ‘Conviure amb la Covid-19’ de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans (GES) posen de manifest fins al 25 d’abril com el coronavirus ha transformat la vida dels éssers humans i el seu entorn.

La sèrie de la fotògrafa Clàudia Sauret Verdejo i les imatges de la Secció Fotogràfica del GES són dues mostres que la regidoria de Cultura ha organitzat i ha aplegat sota el nom ‘Confinament a Sitges’ en el marc de la programació cultural de La Pregonera. Aquesta proposta recull el relat de la pandèmia i el testimoni d’una experiència personal i també col·lectiva que ha canviat la societat. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, assegura que “un any després de quedar-nos sense primavera i viure una experiència dramàtica, aquest any la recordarem des de la perspectiva dels fotògrafs sitgetans amb una exposició que ens farà rememorar situacions i moments viscuts”.

Les imatges de la fotògrafa Clàudia Sauret Verdejo documenten i ressegueixen la pandèmia entre finals de març i principis de maig del 2020. La jove sitgetana afirma que “amb aquesta sèrie fotogràfica comparteixo tal com jo vaig viure i veure el confinament de l’any passat. Per a mi, les imatges mostren el que va a passar ser una nova quotidianitat ”.

El president de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans (GES), Andreu  Noguero, afirma que “participar en aquest projecte expositiu és molt gratificant perquè és una oportunitat per mostrar la nostra fotografia i compartir espai amb una col·lega de Sitges i que també exposa el seu art. Ens agrada col·laborar i fer pinya”.

Enllaç o Link de la noticia:

https://www.sitges.cat/serveis/cultura/actualitat/noticies/la-cronica-grafica-de-la-pandemia-de-la-covid-19-es-mostra-en-el-projecte-expositiu-2018confinament-a-sitges2019