17-05-2008 Fotomaig08 Projecció de pelí·­cules i altres

FOTOMAIG 08: PROJECCIÓ DE PEL.LÍCULES

A la sala d’exposicions de l’Espai Pere Stämpfli al carrer d’en Bosc número 9,aquest dissabte a les 19 hores, en una de les últimes activitats del Fotomaig 08 esprojectaran una sèrie de cinc pel·lícules (curts) d’autors sitgetans amb el següent programa:

Francesc Barnés sota el títol “Carnaval 1979, Mazinger Z” ens transporta gairebé trenta anys endarrere per veure com era el nostre Carnestoltes en aquesta època, d’agradable interès documental. (Durada aprox. 9 min.).


Carme Panyella, amb el títol “Sitges arrels, apunts gràfics”, ens presenta amb instantànies fixes i amb gran bellesa, un recorregut per la història passada i recent de Sitges.
(Durada aprox. 15 min.).

Rosa Junyent ens presenta sota el títol “Aneto 3404 amb esquís un llarg descens”, una pel·lícula filmada en súper 8, un reportatge d’un ascens i un posterior descens en esquís del pic més alt del Pirineu, l’Aneto, document filmat l’any 1987. (Durada aprox. 9 min.).

Andreu Cenzano, amb el títol “Festa del Carme” ens presenta unes belles imatges de la processó de barques que es fa des del port d’Aiguadolç a Terramar en la festivitat de la Mare de Déu del Carme. (Durada aprox. 8 min.).

Andreu Noguero amb el títol “Una mirada al passat” ens presenta una pel·lícula de ficció? Per mediació d’una càmera podem veure el que passava fa vint anys enrere en el mateix lloc que veiem avui, amb un petit toc de sensibilitat ecològica. (Durada aprox. 10 min.).

MERCAT VELL I BIBLIOTECA: EXPOSICIONS COL.LECTIVES

Els visitants que entreu aquest darrer cap de setmana de Fotomaig a la sala d’exposicions del Mercat Vell, us trobareu amb les 25 col·leccions de fotografies de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans. Aquesta interessant exposició consta de 178 fotografies, de temàtica lliure i per tant amb treballs molt diversos, alguns dels quals ens transportaran a punts d’arreu del mon tant diferents com Cotlliure, Iguazú, Zamora, Banyoles, París, Itàlia, Marrakesh, el Vallespir, l’Alt Empordà i unes illes del Pacífic entre d’altres llocs. També l’art i la natura, el mar, edificis i catedrals, el palau Maricel, línies de llum, escultures, la Setmana Santa, el Ral·li, motocross, espectacles al carrer, i com no, retrats i nus estan presents en aquesta exposició. A la Biblioteca Santiago Rusiñol el tema únic es la bicicleta amb 27 obres de 14 autors.

PROJECCIÓ FOTOGRÀFICA

El passat dissabte, acompanyats per una pluja permanent, va tenir lloc a la sala Pere Stämpfli la projecció de fotografies, diapositives i digitals dels autors de la Secció Fotogràfica del G.E.S, on vàrem poder veure treballs d’ Andreu Cenzano amb captivadors paisatges de tardor, Joan Olivé amb les festes de moros i cristians, Francesc Barnés visitant ciutats del Bàltic, Jaume Blasco viatjant en tramvia per Lisboa, Carles Montserrat amb un recorregut per l’Alt i Baix Empordà, Andreu Noguero amb la vesant arquitectònica dels cellers de la Rioja, Jesús Rodríguez entre la fragància de les roses, Antonieta Montserrat amb els colors del Marroc, Jordi Piqué amb un “tour” per París, Miquel Soler al so del Carnaval de Sitges, Nando Costarelli amb el romanticisme del Ral·li, Angels Rivero navegant pel Volga, Marga Domingo fent un gir per Roma i Marta Ferrer amb l a espectacularitat del Rugby Platja a Sitges.

CLAUSURA I PREMIS DEL CARNAVAL

El diumenge 18 a les 13:30 a la sala Polivalent de l’Escorxador es durà a terme la clausura del Fotomaig 08, així com el repartiment de premis del concurs del Carnaval 2008, amb les obres participants exposades en aquesta sala, que aquest any ha estat guanyat per Joan Roca. De la nostra entitat han estat premiats en Josep Clua amb un tercer premi, en Miquel Soler amb un quart, en Francesc Gorjón amb un sisè i la Marta Ferrer amb un setè premi.

Panoràmica del mercat vell
Dues vistes de la sala del Mercat Vell
Visitants a l'exposició del Mercat vell

Text: Jordi Piqué
Fotos: Miquel Soler