24-11-2011 Resum de la reunió

ACTA DE LA REUNIÓN DEL 27 DE OCTUBRE  DEL 2011
Poco después de las 19,30 y desafiando al mal tiempo, dio comienzo la reunión que,- a pesar de ello- contó con la presencia de 21 fotógrafos y la ausencia excusada de al menos 1.
.- Salida fotográfica a los parc del Garraf, d´Olèrdola y el Foix: En primer lugar, Antonieta Montserrat  dio cuenta de las previsiones para la salida que cuenta con 22 personas apuntadas a las que hay que añadir otras dos, conocedoras de la zona a visitar.
Será el domingo 30, reuniéndonos a las 8,30 de la mañana ( del nuevo horario) en la zona del Oasis, como en otras ocasiones.
La duda está en la climatología, por lo que las decisiones últimas se tomarán en el momento de la salida; aunque se mantendrá  en todo momento la comida prevista y la correspondiente sobremesa.
.-En otro orden de cosas el president  recuerda la petición hecha por la agrupación de Vilanova para colaborar con la donación de fotos para una subasta solidaria a favor de la fundación, “Sonrisas de Bombay”. Aún se está a tiempo de colaborar.
.- Proyección de las series de fotografías, “NUS EN PUIGMOLTÓ” : También recuerda que este sábado 29 a las 19,30 se proyectará en nuestro local las distintas miradas que sobre el tema, mantienen los fotógrafos que participaron en la sesión.
Todos los socios están invitados.
.- No habiendo más temas relevantes que comentar, se pasó a la proyección de la foto crítica del mes de los fotógrafos presentes, sobre el tema: “Foto creativa”.  Ofreciendo fotografías interesantes y comentarios jugosos.
Como complemento al  tema, el president  pasó un sinfín de fotos creativas de dos salones internacionales.
.-Con la propuesta  de foto crítica del próximo mes: “Todo lo relacionado con la festividad de difuntos”, se da por finalizada la reunión.
Sitges,27.octubre.2011

ACTA DE LA REUNIÓ DEL 24 DE NOVEMBRE DEL 2011

Poc després de les 19,30 dóna començament la reunió, amb la participació de 19 fotògrafs.

.-En primer lloc el president informa que el proper 2 de desembre es lliuraran els “Premis Sitges”, organitzats per l’Ajuntament, entre els quals es troba el “ Premi Josep Mª Jornet”, que el GES i la seva Secciò Fotogràfica proposen.

Aquest any l’elecció ha recaigut sobre el fotògraf Joan Iriarte, en reconeixement als seus mèrits, estimulant amb els seus cursos l’afició a la fotografia.

.-Seguidament Andreu Noguero ha volgut aclarir el cert malentès existent, en veure en les notícies de la secció fotogràfica, l’elaboració d’un calendari els beneficis del qual de la venda aniran a parar a la Fundació Ave María.


El malentès ve per alguns perquè, si era una idea del Grup de Fotografia del GES, el passat any es va desestimar similar proposta d’una fotògrafa del GES. I de part d’uns altres, -entre els quals em trobo- perquè si la iniciativa era del GES, els fotògrafs no teníem notícia alguna de tal projecte.

Andreu aclareix que la iniciativa és totalment privada, sense relació amb el GES, excepte que a títol personal i sobre la base dels seus contactes, participen tres fotògrafs de la secció.

.-Antonieta Montserrat comenta que per mantenir reunions tan nombroses, hauria d’haver-hi un moderador que posi ordre però, la proposta no acaba de prosperar.

Al meu entendre, comento que quan s’ha disposat d’un “ordre del dia” ha estat més fàcil i ordenada la sessió. Proposo que es facin arribar temes a tractar, per a la següent sessió ordinària,-que no serà la de Nadal- per anticipar als socis, en la mesura del possible, el guió de la mateixa.

.-També s’informa que pròximament hi haurà una reunió amb la regidora de cultura de l’Ajuntament, per posar-la al corrent de tot el relatiu al Fotomaig.

L’any proper seguirà havent-hi Ral·li fotogràfic i es podrà explicar de nou amb la participació de la Fundació Au María, que aportarà exposició i conferenciant.

.-Jesús Rodríguez comenta,-recollint l’opinió de diversos fotògrafs- que els sap a poc el fet de reunir-se per penjar les fotos i 15 dies més tard, reunir-se per despenjar-les i aquí acaba tot.

Es parla de la possibilitat de comercialitzar les fotos i, afinant una mica més, penjar-les en internet,- Penso que en finalitzar l’exposició- facilitant  informació i contacte dels fotògrafs exposats i a partir d’aquí tractar a nivell privat qualsevol tema de comercialització de l’obra considerant tots els aspectes legals.

.-Abans de passar a la crítica fotogràfica, s’acorda que la reunió de desembre podria ser el dia 29 a les 19 hores,-encara que es concretarà més endavant- i proposar com a tema del mes: “Una proposta de cartell del Fotomaig” entre tots els socis; pel que s’enviaran normes de participació.

.-La crítica fotogràfica, (20 fotos) com sempre va resultar interessant i per a tots els gustos.

.-Passades les 21 hores, es va donar per acabada la reunió.

Jesús Rodríguez