30-05-2013 Resum de la reunió

Reunits vora unes 18 persones, es comença fent una valoració del Fotomaig 2013, que a nivell organitzatiu, com cada any, es valora amb bona nota, sense deixar de banda les possibles millores que calgui fer per futures edicions.
L’assistència de públic tant a la sala Pere Stämpfli com a l’Estudi Vidal, ha estat d’unes 500 persones a cadascuna. Al Miramar calculem les visites aproximades multiplicant per 2,5 el pas per alguna de les dues sales anteriors. Hem rebut comentaris interessants de l’exposició “endevina el títol del llibre” a la Biblioteca Santiago Rusiñol, amb alguna proposta de continuar exposant-la en alguna altra sala. També els medis de comunicació (Ajuntament, premsa, web…) han anat informant puntualment d’aquesta edició. Es van rebre felicitacions, entre elles de la Federació Catalana de Fotografia.

En Pere Vilanova, proposa la possibilitat d’oferir audiovisuals permanents en alguna sala en properes edicions del Fotomaig.

Es convoca als socis pel divendres 14 de juny a les 21 h. als jardins del Casino Prado, pel sopar anual de la Secció Fotogràfica del GES, encarregant-se en Carles Montserrat de fer les reserves.

Es fa la proposta d’escollir un nou secretari o secretaria de la Secció Fotogràfica, degut a que en Jesús Rodríguez va deixar el càrrec aquest mes passat, al qual agraïm la seva bona feina durant tot el temps que ha estat en aquest càrrec.

El proper 15 de juny es celebra a Calella la 4ª revetlla d’estiu de la Federació Catalana de Fotografia, amb el repartiment de premis de la 4ª Lliga Catalana de Fotografia. La nostra Secció, amb possibilitats d’obtenir un premi, hi serà present.

En Pere Vilanova proposa una interessant sortida fotogràfica al monestir de Sant Pere de Casserres (Osona), que es podria organitzar cap a la tardor.

També Andreu Noguero proposa la sortida fotogràfica al mes de juliol a Igualada, al festival anual de globus aerostàtics.

En Xavier Sardà s’ofereix a fer la propera xerrada fotogràfica, a la reunió del proper mes de juny, amb el tema:”l’expressió de les mans en el retrat”.

Es decideix que el tema per la foto-crítica del mes de juny serà “el paisatge urbà”.

Es fa la projecció d’una vintena de fotografies del tema d’aquest mes de maig “l’amor”, que sota la moderació d’Antonieta Montserrat, són comentades pels assistents.

Finalment, en Miquel Soler ens fa una instructiva xerrada sobre els filtres, diferents tipus, el seu us, característiques, etc…, que ens va anar mostrant, acompanyat de la projecció d’una presentació.