INAUGURAT EL FOTOMAIG 2017

La 14a edició del Fotomaig ja està en marxa, amb la novetat que dues noves exposicions que s’incorporen al certamen. Es mostren més de 450 fotografies repartides per les sales i espais sitgetans que acullen les deu exposicions d’enguany.

L’Espai Cultural P. Stämpfli es va tornar a omplir en l’acta inaugural, dissabte dia 13 de maig a la tarda, amb la presència de Miquel Forns, alcalde de Sitges, Ignasi Ma Muntaner, president del Grup d’Estudis Sitgetans, Txema Lacunza, vocal de la Federació Catalana de Fotografia, Victor Murillo, vocal de la Confederación Española de Fotografia, Oriol Pascual, president del Club Nàutic Sitges i Andreu Noguero, president de la Secció Fotogràfica del GES.

L’acte va continuar amb la presència del president de Flash Gelida, com entitat convidada, per seguir amb el repartiment de premis del 7è Ral.li Fotogràfic organitzat per la Secció Fotogràfica, amb Rosalina Niñà com a guanyadora del Premi d’Honor, seguida per Mercè Casadellà amb el 1er. premi. Seguidament, Jordi Piqué va rebre el premi pel cartell del Fotomaig. Va seguir el repartiment de premis del 1er. Concurs La Mar de Sitges, organitzat pel Club Nàutic Sitges conjuntament amb la Secció Fotogràfica del GES, en motiu del 50è aniversari del Nàutic. El premi especial, dotat amb 500 € va ser per Santi Viladric. El primer premi va ser per Ignasi Pellisa i el segon per José Ruiz Dugo.

Una altre novetat ha estat la creació d’un catàleg per part de la Fundació Ave Maria i la col·laboració de la Secció Fotogràfica, amb l’obre del fotògraf Miquel Arnal presentarà a l’exposició a la capella de la Fundació. Al catàleg es complementa amb informació de les anterior exposicions a l’Ave Maria i informació del Fotomaig 2017 amb fotografies de l’edició anterior.

Un cop fets els parlaments, es va fer el recorregut per veure quatre exposicions. La primera, a la sala P. Stämpfli, amb les fotografies de Txema Lacunza, Premi Catalunya 2016, cedides per la Federació Catalana de Fotografia. Van seguir cap a l’Estudi Vidal, amb l’exposició col·lectiva de Flash Gelida. Finalment es va acabar al primer pis de l’edifici Miramar, amb dues exposicions, la del 7è Ral.li Fotogràfic i la col·lectiva de la Secció Fotogràfica, amb la participació de 31 fotògrafs i fotògrafes.

A la terrassa del primer pis del Miramar, una copa de cava posava cloenda a aquesta inauguració d’un nou Fotomaig, amb la qualitat fotogràfica que no convindria perdre’s. Les exposicions a l’Espai Pere Stämpfli, Estudi Vidal, Edifici Miramar, El Retiro, El Prado, Fundació Ave Maria, Hospital Sant Joan Baptista, Club Nàutic Sitges i Restaurant Lizarran us esperen!

inauguracio-0-muntaner-forns-murillo-noguero-lacunza exposicio-club-nautic-sitges-1 sala-1er-pis-miramar-1 sala-1er-pis-miramar-2 inauguracio-7-alcalde-miquel-forns inauguracio-6-premi-especial-club-nautic-oriol-pascual-a-santi-viladric inauguracio-5-premi-cartell-fotomaig-jordi-pique inauguracio-4-premi-h-ral-li-rosalina-nina inauguracio-3-flash-gelida inauguracio-2-cataleg-ave-maria inauguracio-1-andreu-noguero