27-01-2011 Resum de la reunió

Acta de la reunió mensual.

Malgrat la pluja, amb l’absència excusada d’alguns fotògrafs i la presència d’altres 17, poc després de les 19,30 va donar començament la reunió d’aquest final de gener del 2011.
-Començant per les bones notícies, el nostre president va anunciar la incorporació de dos nous socis  fotògrafs que fan que siguem ja 99. – (Ens agradaria que hi hagués una major presència en les reunions mensuals, ja que són les idees de tots el que enriqueix el camí)-

-També va comentar com ja realitzat, l’enviament del resum d’exposicions per aquest 2011, així com les normes que regeixen per a les mateixes. També les de el “Ral.li fotogràfic Sitges 2011”, que casualment o no, coincideix en el dia amb el de “Cotxes antics Barcelona-Sitges”.
Temes FOTOMAIG:
Degut a la demora de les subvencions per part de l’Ajuntament, així com pels dubtes fins a última hora sobre la participació del Prado i Retiro, finalment solucionades, el tema está una mica enraderit.
Pensant en alt el President Andreu Noguero, davant les dificultats d’aquest any, presenta els dubtes de: Reduir despeses; retardar pagament de cartells, tríptics, etc.… Ja es veurà més endavant!
-Seguint amb les notícies: Aquest any no hi haurà expo de la “Escola d’adults” ja que no hi ha hagut aquest any. No hi haurà expo de “Sardanes”. Finestra Oberta, es retira temporalment, per la qual cosa no hi haurà concursos ni exposicions de “Carnestoltes” ni “Festa Major”.
-La expo de la Fundació Avemaría, que enllaçaria amb la conferència en el Pere Stämpfli a càrrec una coneguda fotògrafa madrilenya, està de moment en suspens, com a conseqüència d’un problema a l’interior de l’edifici d’aquesta fundació.
-Com una bufada d’aire descontaminat després de tantes males notícies, ens arriba la de la poder comtar per les expos amb la “Sala de fumadors” del Retiro. Animo i participem en el seu concurs, per omplir la sala de bones FOTOS!
-En resum: Aquest any es compta amb les sales, Prado, Retiro, Biblioteca, Pere Stämpfli, Miramar, (poc) i Estudi Vidal; mentre plorem per l’absència del Mercat Vell, la millor i més visitada de les sales.
-La inauguració serà el 30 d’abril i la clausura el 15 de maig, havent-se suprimit, per raons òbvies l’acte d’aquest dia a la Sala L’Escorxador.
-A continuació es va votar el tema per exposar a la Biblioteca, (no més d’una foto per autor) amb el següent resultat, després de comptabilitzar els vots dels presents i els emesos via internet: Vots emesos, 23.
Façanes de Sitges: 8
Indrets naturals a Sitges 2
Carrets de Sitges 2
Retrat 1
Foto lliure en blanc i negre 10
Fets, coses, casos i cases del Passeig Maritim de Sitges

-Un comentari més per part del President: Com en aquest any en el Fotomaig no hi haurà projecció de pel·lícules, es pot repartir en dos dissabtes la projecció de fotos-diapositives, amb els quals podria oscil·lar cada treball entre 30-80 fotos com a norma.
-També, de cara a la recaptació de fons per substituir i millorar el projector de l’agrupació anuncia que impartiria en dos dissabtes uns cursos de Photoshop, acordant-se una aportació de 10€ per sessió , participació oberta a socis, familiars i amics.
-Abans de passar a l’exposició i crítica de la foto del mes, es va procedir a l’elecció del tema per la fotografia a porta la propera reunió, sent acceptada per tots la proposta: “ EL TEMPS” ( Cronològic, no meteorològic ).
-A les nou de la nit, – plovia mansament- es va donar per conclosa la reunió, NO sense abans convidar el president a tots els socis i familiars a assistir el diumenge dia 30 a les 13 hores a la
presentació i benedicció de les instal.lacions del Centre d’Art Contemporani de la Fundació Stämpfli.

Sitges, 27.01.2011