06/12/2008 Visites i premis

VISITA DEL PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FOTOGRAFIA

El passat 27 de novembre, coincidint en la reunió mensual de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, vàrem rebre la visita de Raimon Moreno, president de la Federació Catalana de Fotografia. Raimon, amb una política de contacte i acostament des de la Federació, està portant a terme reunions amb totes les entitats federades, per tal d’explicar i proposar les activitats i serveis que ofereix aquesta federació i a la vegada contestar els dubtes i consultes que sorgeixen per part dels associats.

Va parlar de la revista 50 mm., publicació trimestral que treu la Federació, i que s’envia a tots els federats, amb un ampli contingut, com entrevistes, portafolis, noticies, concursos, etc…

També va parlar de la futura lliga catalana, competició entre ntitats i individual. Va explicar els canvis del Certamen per obtenir el Premi Catalunya, que es isputaran els 10 fotògrafs amb més puntuació en concursos duran l’any i que es repartiran a la ala dels Premis 50 mm. Va comentar que s’està treballant en diferents àmbits, com romocionar als fotògrafs catalans que destaquin a nivell local es un altre repte; aconseguir unts de trobada entre clubs a través de les diferents activitats que s’organitzen; obtenir un assessorament jurídic del nostre camp a través de la federació; aconseguir convenis i descomptes de productes i serveis fotogràfics; valorar la possibilitat de gaudir d’una assegurança de responsabilitat civil que aglutini a totes les entitats i fotògrafs federats. La quota anual per estar federat actualment és de 10 euros.

Visita de Raimon Moreno
Visita de Raimon Moreno president F.C.F. (foto de Carles Montserrat)

JAUME BLASCO GUANYA EL CONCURS DEL CARTELL DEL FOTOMAIG 2009

Aquest mateix dia es va fallar el concurs del cartell del Fotomaig 2009. Es van presentar 10 treballs de 5 autors de la Secció Fotogràfica del GES. Aprofitant la seva presència, Raimon Moreno va intervenir de jurat junt amb l’Antonieta Montserrat i en Francesc Barnés. Es van projectar totes les imatges en públic i un cop valorades el jurat va donar guanyadora una obra presentada per Jaume Blasco, que serà el proper cartell de Fotomaig.

ANDREU NOGUERO OBTÉ TRES NOUS PREMIS DE FOTOGRAFIA

Al concurs organitzat a Avià, Andreu Noguero va aconseguir el premi especial a la millor col·lecció de 3 fotografies sobre el tema “Festes del segar i batre”. L’exposició de les obres d’aquest concurs serà a l’Ateneu de Avià, del 21 de desembre al 9 de gener. Avià va ser una de les sortides organitzades aquest any per la Secció Fotogràfica.
També al XXI Concurs Fotogràfic Trofeu Pere Caner a Calonge, a obtingut un 2on. Premi.
L’exposició es podrà visitar els dies 6, 7, 8 i 14 de desembre a la Sala del Castell de Calonge.
Finalment, al XIV Concurs de fotografia dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix, que organitzen conjuntament el programa Viu el Parc i el Grup de Fotografia Experimental de Castelldefels, també ha guanyat el 2on. Premi. No fa masses dies es va organitzar una sortida des D’aquesta secció al Parc del Garraf, i fruit d’això també han aconseguit tenir una obra Seleccionada Antonieta Montserrat, Joan Olivé, Carles Montserrat, Miquel Soler i el petit Marc piqué. Aquestes obres estan exposades al Casal de Cultura de Castelldefels (c/ Urquinaona, s/n) Del 28 de novembre al 10 de desembre.

Foto d’Andreu Noguero premiada a Avià

Foto d’Andreu Noguero premiada al Garraf

Autor: Jordi Piqué