13-12-2008 Article a l’Eco de Sitges

ANDREU NOGUERO PREMIAT AL CONCURS FOTOGRÀFIC SONY-ACFID

Organitzat per l’ Associació Catalana de Fotografia i Imatge Digital i Sony División Imagen Digital, el passat dia 3 de desembre, es va fallar el concurs fotogràfic SONY-ACFID, obtenint l’Andreu Noguero el primer premi a la millor fotografia social, amb l’obra Sant Esteve Sesrovires.

Sant Esteve Sesrrovires
Foto d’Andreu Noguero – 1º premi Sony-Acfid

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA DE GLÒRIA BERTRAN I JOSEP Mª JORNET A LA SALA PERE STÄMPFLI

Darrer cap de setmana per veure l’exposició fotogràfica a l’espai Pere Stämpfli, dels autors Josep Mª Jornet, Glòria Bertran i el petit Marc Sala. La temàtica exposada és lliure i força variada i que junt amb la qualitat dels autors, fa que sigui forç atractiva i interessant de visitar.

SANTES CREUS I ELS DOTZE CAPITELLS

El passat diumenge, en una visita a Santes Creus on s’hi celebrava la Fira de Santa Llúcia junt amb una trobada de gegants, vàrem fer una troballa força interessant. Hi havia una exposició de fotografies antigues de Santes Creus de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus. Es tractava de dotze fotografies dels capitells del claustre del monestir de Santes Creus, de les més antigues del fons de l’Arxiu pel que fa a capitells, fetes entre els anys 1946 i 1955. De les dotze fotografies, més de la meitat estaven fetes per dos integrants de l’antiga agrupació fotogràfica de Sitges, en Pere Serramalera i el meu avi Manel Vericat Pañella, quan per aquelles dècades, la seva afecció a la fotografia, els portava junt amb tants d’altres companys, a fer forces sortides càmeres en ma. Santes Creus era una d’elles, i aquí ha quedat la seva petjada. Una ampliació d’aquestes fotografies es podien adquirir, així com tota la col·lecció en postals.

Exposició a Santes Creus
Exposició a Santes Creus

Autor: Jordi Piqué