28-03-2009 Article a l’Eco de Sitges

ANDREU NOGUERO DISTINGIT COM ARTISTA DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FOTOGRAFIA

Dins els actes de lliurament de premis i distincions organitzats per la Federació Catalana de Fotografia a la gala 50 mm., Andreu Noguero Cazorla va rebre de mans d’aquesta federació la distinció d’Artista de la FCF. Aquest títol s’aconsegueix en haver guanyat un mínim de deu premis en concursos reconeguts per la FCF, cosa que l’Andreu ha aconseguit amb escreix. És el primer sitgetà
que obté aquesta important distinció. Felicitats de part de tots els teus companys, ja que és una distinció que et mereixes i un reconeixement a la feina feta i als molts anys de dedicació a aquest món de la fotografia. No cal dir que aconseguir punts es força costós, ja que normalment als concursos s’hi presenten molts fotògrafs, amb obres de molta qualitat i de premis n’hi ha pocs (uns tres per concurs).

Luis
Autor: Andreu Noguero

XV CERTAMEN DE LA FCF: JORDI PIQUÉ AMB UNA OBRA SELECCIONADA

Es va fer el repartiment de premis del XV Certamen Fotogràfic organitzat per la Federació Catalana de Fotografia, dins els actes dels Premis 50 mm., amb un notable augment de participació, doblant pràcticament la d’edicions anteriors, ja que es van presentar 121 fotografies en la modalitat de blanc i negre i 151 en la modalitat de color. En cada modalitat es donen 6 primers premis i 19 obres seleccionades. En l’apartat de blanc i negre en Jordi Piqué Vericat ha rebut la medalla de la Federació Catalana en tenir una obra seleccionada. En aquest concurs, a l’autor amb més obres premiades se l’hi concedeix el Premi Catalunya. En aquesta edició el guanyador ha estat G. Sergio Tello. Aquesta col·lecció de 50 obres, acostuma a ser cedida per la FCF a les sales que la sol·liciten per exposar-la. Precisament l’edició anterior d’aquest Certamen va estar exposada a la sala P. Stämpfli
durant el Fotomaig de l’any passat.

Ballerina
Fotografia de Jordi Piqué premiada al XV Certamen de la FCF

2ª EDICIÓ PREMIS 50 mm. DE FOTOGRAFIA

El dia 14 de març de 2009 es va celebrar a l’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, la 2ª edició dels Premis 50 mm. organitzats per la Federació Catalana de Fotografia. En aquesta gala, sota un aire solemne, però a la vegada amè i distret, on els protagonistes son els fotògrafs i la seva obra fotogràfica, es reconeix els mèrits obtinguts pels fotògrafs catalans i persones o entitats, per la seva trajectòria en la fotografia. Cal destacar que en aquesta segona edició dels Premis 50 mm. ens hem aplegat a la sala d’actes de l’edifici Neapolis més de 200 persones, entre fotògrafs i acompanyants i representants de totes les institucions que hi han participat. S’ha pogut gaudir d’una gran diada de la fotografia, en una combinació de projeccions audiovisuals, actuacions artístiques i repartiment de premis i distincions. La Federació Catalana de Fotografia va repartir els premis del XV Certamen
Fotogràfic, així com les distincions d’Artista i Mestre als fotògrafs, distincions de Membre d’Honor, Entitat d’Honor, Jurats de Bronze i el moment esperat de la nit, on es presentava el nou Premi Catalunya 2008, que va ser per a G. Sergio Tello. Entitats de prestigi com la Federation International de l’Art Photographique (FIAP), la Confederación Española de Fotografia (CEF) representada per el seu president Joan Palmer, Image Sans Frontière (ISF) amb el seu vicepresident Jaume Badia, hi van ser presents, fent entrega de premis i distincions a diferents fotògrafs i entitats catalanes. Es van projectar audiovisuals de les fotos premiades al XV Certamen de la FCF, un del fotògraf argentí Raúl Villalba, un d’Antonio Cabello, director de la revista Arte Fotográfico, un d’homenatge a Jaume Navarro, expresident de la FCF, un d’un projecte d’autors catalans presentat a VISA Off, i finalment un del nou Premi Catalunya 2008, G. Sergio Tello. Les actuacions artístiques van anar a càrrec de “Les Afonnettes”, un grup de noies vocalistes, el grup “Sahla danza” que ens van oferir la dansa del ventre i la jove cantant “Anna Roig” que va tancar la vetllada. El president de la Federació Catalana de Fotografia, Raimon Moreno i la seva junta directiva, van agrair a tots els presents la seva assistència, clau per que un acta com aquest tingui l’èxit que tots esperem. Finalment, tots els assistents van gaudir d’un refrigeri tot i aprofitant per seguir xerrant de fotografia durant una bona estona més.
Text: Jordi Piqué