14/02/2009 Article a l’Eco de Sitges

ASSEMBLEA DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FOTOGRAFIA A SITGES

El dia 7 de febrer a l’edifici Miramar es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Fotografia, encarregant-nos la Secció Fotogràfica del GES de la seva organització. Una seixantena de persones hi van assistir, representant a diferents entitats catalanes, així com de Perpinyà.
El president de la FCF, Raimon Moreno, va presentar un power point amb l’informa de gestió del 2008, començant per presentar les noves incorporacions a la junta, essent jo una d’elles, i concretament en l’apartat de
comunicació i imatge dins la Federació. Actualment hi ha 920 fotògrafs federats i 61 entitats. La federació va tenir 73 concursos reconeguts en el darrer any, en va organitzar 2 i també en va reconèixer 4 d’internacionals (FIAP). Van parlar de les distincions, la Gala 50 mm., la Revista 50 mm., els jurats, el sistema de comunicació interna i externa, l’augment de visites a la web, el Congrés de la CEF a Cerdanyola, la Festa de la Fotografia a Puig-reig, i el 1er. Congrés de Jurats a Berga. Tot seguit va arribar el moment de rèpliques, opinions i aprovacions dels assistents. Es van aprovar l’estat de comptes i el pressupost del 2009, així com els canvis a la junta. El tema més debatut va ser el dels jurats, on queda molt treball per fer tant per les entitats com per la federació.
Es va debatre sobre el Certamen, el reglament de concursos, el reglament de distincions, la lliga catalana, el nº de registre de les entitats fundadores de la FCF, on s’ha establert una comissió per treballar el tema. Finalment es van aprovar les noves quotes a federats i entitats, i es buscaran propostes d’assegurances tant per fotògrafs com per entitats federades. Per acabar, Raimon Moreno va agrair al nostre president Andreu Noguero, l’excel·lent organització d’aquest acta per part de la nostra entitat. Un cop aixecada l’assemblea, tots els assistents van gaudir del “pica pica” que els hi teníem preparat, sota la direcció d’en Carles Montserrat. Així mateix agrair a l’Ajuntament de Sitges per la cessió de les instal·lacions i especialment a Lambert Gràcia, que ens ha donat tota mena de facilitats pels preparatius al Miramar, i finalment a la resta de companys de la Secció Fotogràfica que hi han participat i col·laborat.
Assemblea FCF
Fotografia de l’Assemblea de la FCF

1ª EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA COL·LECTIVA DEL 2009

El dia 15 finalitza la 1ª exposició fotogràfica col·lectiva de l’any, organitzada per la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, amb participació de 21 socis de l’entitat. Es poden veure 84 obres dels següents autors i aurtores: Àngels Piqué, Marga Domingo, Jesús Rodríguez, Eva Maicas, Elena Martínez, Joan Escolà, Mari Carmen Martínez, Josep Mª Jornet, Sílvia Sentís, Jordi Piqué, Rosa Junyent, Jordi Munté, Glòria Bertran, Agustí Sau, Elvira Aguilar, Antonieta Montserrat, Miquel Soler, Antoni Corella, Lambert Gràcia, Andreu Noguero i Andreu Cenzano. L’horari de visites es, divendres a la tarda de 18 a 20 h., i dissabtes i diumenges, matins de 12 a 14h. i tardes de 18 a 20:30 h.

Fotografia de Glòria Bertràn

Campdassens
Fotografia d’Antonieta Montserrat

Text: Jordi Piqué