27-06-2013 Resum de la reunió

A la sala d’actes de l’Espai Cultural Pere Stämpfli comença a les 19 hores del dia 27 de juny de 2013, la reunió mensual de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, amb la presència de 25 socis.

Es parla dels següents temes:

Es proposa una ja tradicional sortida fotogràfica a Igualada el dia 13 de juliol, al festival internacional de globus aerostàtics, on l’espectacularitat està garantida.

També es comenta que el proper 14 de juliol a Avià, es fa l’exhibició de les antigues feines del camp de segar i batre, com a possible sortida fotogràfica.

Es recorda que a l’Octubre tindrem una exposició fotogràfica col·lectiva amb tema Colla Jove dels Castellers de Sitges, en motiu del seu 20è. Aniversari. El dia 30 de juny, en motiu de la Festa Major de Sant Pere de Ribes fan una actuació. Al web de la Secció Fotogràfica hi ha una relació de les seves actuacions.

Sobre l’exposició del mes de setembre dedicada als Parcs Naturals del Garraf, Foix i Olèrdola, es recorda que aquest any es dividirà en dos exposicions. Una, amb les fotos guanyadores i finalistes del concurs Viu el Parc i una altre amb una exposició col·lectiva de la nostra entitat amb temàtica Parc Natural del Garraf, Foix i Olèrdola.

Es fa referència de l’exposició fotogràfica que han inaugurat al Restaurant Xaimar a Sitges, Vicky Planas i Andreu Noguero, i que es podrà visitar fins a finals de setembre.

Es projecten les 21 fotografies que participen en la foto-crítica del mes de juny, amb temàtica “arquitectura i paisatge urbà”, comentades i discutides pels assistents, sota la coordinació de l’Antonieta Montserrat.

Tot seguit, el fotògraf Javier Sardà va fer una xerrada prou interessant sobre la importància de les mans en el retrat. Va explicar la posició de les mans a l’hora de composar un retrat, acompanyat de la projecció de diferents imatges sobre aquest tema, que van captivar l’atenció dels assistents.

La propera xerrada fotogràfica, serà a carrec de Nina Coll i el tema que ens presentarà, fotografiar amb el mòbil.

Finalment es va decidir que el proper tema fotogràfic pel mes de juliol serà: retrat amb presència de les mans.

 

Secció Fotogràfica del GES