28-02-2013 Resum de la reunió

ACTA DE LA REUNIÓ DE FEBRER DEL 2013

Foto de Pere VilanovaAmb una climatologia adversa, dominada pel vent i la pluja, al caient de les 19,40 dóna començament aquesta reunió, amb la presència d’11 valents socis de la Secció Fotogràfica, als quals es van unir uns altres fins a sumar 14 al final de la mateixa.
El president en el seu comentari habitual, va repassar els temes prèviament enviats als socis, sobre les modificacions a introduir en el desenvolupament de les mateixes, a partir de la propera reunió.
Va recordar també el correu enviat amb les diferents activitats pel Fotomaig 2013. Va centrar el tema relatiu a la “foto crítica del mes”, comentant les diferents sistemàtiques d’altres agrupacions sobre aquest punt. Segons les seves visites a diferents col·lectius, en varis d’ells tenen un sistema de puntuació. Una espècie de lliga interna. Finalitzen fins i tot les reunions amb un berenar o berena-sopar.
Proposa també que només dues persones, ofertes amb antelació, siguin els que critiquin totes les fotos. –Alguns dels presents, entre els quals m’incloc, no veiem tan oportú el que només dues persones puguin exercir la crítica. Això pot frenar a persones que no se sentin capaces de criticar-les totes i, per tant, deixar el pas lliure perquè siguin sempre els mateixos els que exerceixin la crítica.
Després va manifestar el que ja és sabut: Que les opinions dels jurats no sempre són coincidents; doncs cadascun té una sensibilitat i una postura davant la fotografia.
Després la conversa va derivar cap al recurrent tema de fotografia veritat / fotografia mentida, sobre el qual el president i els seus afins tenen una opinió molt favorable cap a la utilització indispensable del photoshop, i uns altres mantenim una altra sobre el que crido “mentir les fotos”. L’argument esgrimit, en resum de: “menyspreen el que ignoren” dirigit a els qui no utilitzem el photoshop, -que d’altra banda no és l’única eina de millora- és un argument interessat.
No estem en contra de les eines, sinó de la utilització grollera de les mateixes; que no aconsegueixen, tant com es diu, el “impacte”. Molt al contrari, veiem en molts casos l’efecte contrari, “espanto” en contemplar-les i la sensació de que t’estan prenent el pèl.
A tots recomanem la visió de la revista Art Fotogràfic d’aquest mes, amb una excel·lent i variada col·lecció de retrats d’artistes rellevants. Vegin els comentaris sobre Cristina Otero o Dmitry Ageev sense anar més lluny i les seves conviccions sobre fotografia.
-Abans de passar a l’apartat “foto crítica del mes” es va decidir el tema del proper: HUMOR, triat entre una terna de temes proposats.
-21 fotògrafs havien enviat foto sobre el tema: “Fotografia nocturna”, criticant la dels presents i en part la dels absents.
-Després de recordar la proximitat del Ral.li fotogràfic de Sitges (3 de març) i l’exposició en Roquetas sota el lema: “De dóna a dóna” en la qual participen un bon nombre de fotògrafes de la Secció, i que s’inaugura el divendres 1 de març a la biblioteca, es dóna per acabada la reunió; no sense abans fixar per al dia 21 de març, la data avançada de la propera, per no coincidir amb la Setmana Santa.