Sortida al Monestir de Sant Pere de Casserres – 10/11/2013

SONY DSCUna vintena de fotògrafs de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, diumenge passat van programar una sortida fotogràfica al monestir benedictí de Sant Pere de Casserres, a Osona, situat en una península dins el pantà de Sau, en un paratge de gran atractiu. Bé, sortida fotogràfica i cultural a la vegada, ja que ens esperava un guia osonenc molt entusiasta, que ens va fer reviure la història del monestir. Es tracta d’un dels monuments més importants de l’arquitectura romànica catalana, erigit sota el patronatge de la família vescomtal osonenca i concretament per la vescomtessa Ermetruit i fundat l’any 1012.

Escoltant al guiaVan anar passant els anys i la història, amb diferents canvis de mans i l’inevitable deteriorament, fins que l’any 1991 el va adquirir el Consell Comarcal d’Osona que juntament amb la Generalitat de Catalunya van dur a terme la restauració del monestir entre els anys 1994 i 1998. Es poden visitar les diferents sales on s’hi recrea la vida dels monjos al monestir. El nostre grup però, no va trigar massa en disgregar-se, amb un de més devot que seguien  escoltant les sabies paraules del nostre il·lustrat guia i uns altres que anaven caient en la tentació de buscar pels diferents indrets del monestir un mica d’inspiració fotogràfica. Finalment i seguint la Regla de Sant Benet, tocava menjar a dos quarts de tres de la tarda, única regla que es va complir al restaurant del costat del monestir. Per acabar, felicitar a en Pere Vilanova, promotor i organitzador d’aquesta interessant sortida fotogràfica.

 

La foto de grup…
foto grup GES

SONY DSC

Foto grup: Andreu Noguero.
Interior monestir: Miquel Soler
Posta de sol: Pilot Pepe Cabello, copilot Miquel Soler